вівторок, 15 січня 2013 09:47

Кількість самогубств в американській армії поставило рекорд

Кількість самогубств в американській армії поставило рекорд
Фото: litsa.com.ua

Кількість самогубств в армії США у 2012 році зросло на 15 відсотків у порівнянні з 2011-м роком, поставивши новий рекорд, передає в понеділок агентство Reuters.

Всього за рік 349 американських військовослужбовців покінчили з собою. Найбільше самогубств в армії США, найчисленнішому роді військ, - 182 людини. У лавах ВМС за 2012 звели рахунки з життям 60 осіб, у ВПС - 59 осіб, серед військовослужбовців морської піхоти - 48.

При цьому у військових діях в Афганістані були вбиті 237 осіб. Як відзначає агентство, навіть якщо порахувати загиблих в бою за межами Афганістану, це число все одно не перевищить втрати від самогубств.

Кількість тих, хто покінчив із собою, стала найвищою з 2001 року, коли до Афганістану були відправлені перші підрозділи. Раніше повідомлялося, що в 2008 році цей показник склав 128 осіб, у 2007 - 115, а в 2004 - 67 випадків.

За деякими оцінками, кожні 80 хвилин один звільнений з військової служби здійснює самогубство. Раніше глава Пентагону Леон Панетта зізнавався, що самогубства в армії - саме гнітюче питання, яке йому доводилося вирішувати на своїй посаді. Військове відомство розробило заходи по скороченню кількості самогубств, зокрема, розширило можливості "гарячої лінії" психологічної підтримки, проте до відчутних результатів це поки не привело, вказував Панетта.

Зараз ви читаєте новину «Кількість самогубств в американській армії поставило рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути