четвер, 13 червня 2013 09:34

Клієнти WebMoney активно знімають гроші з рахунків

Клієнти WebMoney активно знімають гроші з рахунків
Фото: crazymoney.at.ua

У київському офісі системи інтернет-розрахунків WebMoney.UA, за допомогою якої в Мережі тисячі людей платять за покупки, "комуналку", мобільний зв'язок та інше, пройшов податковий обшук. Гроші людей і компаній (наприклад, численних інтернет-магазинів), які зберігалися на рахунках, заблоковані. Це, як повідомляє Міністерство доходів і зборів України, 60 млн грн. Про це пише Сегодня.

"Працівники підрозділів фінансових розслідувань виявили значні порушення в діяльності ТОВ, яке забезпечувало роботу платіжної системи Web Money Transfer на території України. До того ж встановлено, що правила діяльності даної платіжної системи не узгоджувалися з НБУ", - сказали у міністерстві. Там також додали, що слідчі дії тривають, в перспективі справу відправлять до суду.

Цю інформацію підтвердили в департаменті зі зв'язків з громадськістю WebMoney. Повідомили, що з офісу вилучили "тестове комп'ютерне обладнання", а адвокати компанії аналізують дії податкової. І запевнили, що всі транзакції по платіжній системі зараз проходять у повному обсязі. Сайт компанії поки працює.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міндоходів блокувало на пов'язаних з Web Money рахунках 60 мільйонів гривень

Користувачі цієї системи - інтернет-магазини, провайдери інформпослуг і фізичні особи.

"У компанії WebMoney кажуть, що у них 2 млн користувачів в Україні. Це досить багато. Хаосу на нашому ринку не буде, але труднощі виникнуть. Багато користувачів, чиї рахунки заблоковані, - в паніці. Деякі пробують виводити свої гроші, і у них виходить, а рахунки інших - заблоковані. Мабуть, це залежить від того, на яких серверах знаходяться рахунки, а значить не можна сказати, що всі заблоковані", - розповів президент Асоціації учасників електронного бізнесу України Юрій Чайка.

Вже вчора в інтернеті тему обговорювали на десятках форумів. "Я сьогодні ввечері зняла всі з WM. Коли йшла до банку, серце завмирало. Тьху-тьху, вдалося! Але рекомендую всім поквапитися ", - пише користувач Анночка77. "Коли вже хакери покладуть сайт міністерства, га? Чого чекаємо? "- відповідає їй Мастак.

"Я користувався електронним гаманцем WebMoney кілька років. Це досить зручно. Так само платив і за покупки в інтернет-магазинах. Я встиг вивести свої гроші. Але тепер, напевно, доведеться користуватися іншою системою", - розповів користувач Микола Недашковський.

Зараз ви читаєте новину «Клієнти WebMoney активно знімають гроші з рахунків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути