четвер, 13 червня 2013 18:40

Київську вчительку знову почали судити за побитого лопатою будівельника

Печерський районний суд Києва відмовився закривати кримінальну справу проти київської вчительки Ніну Москаленко, яку звинувачують у побитті чоловіка,що увірвався до її оселі. Сьогодні під час першого засідання, суддя відмовилась задовольнити клопотання адвоката про закриття справи. Після цього адвокат вчительки спробував клопотався зробити відвід судді, але його знову не задовольнили. Справу до Печерського райсуду передали з Апеляційного суду Києва на дорослідування.

Ще до початку розгляду, у коридорі суду виник конфлікт між потерпілим Володимиром Бондарем та журналістом Андрієм Дзіндзею. Журналіст спробував підійти до потерпілого та взяти його коментар по кримінальній справі, але у відповідь почув тільки грубість. Бондар категорично відмовився, почав штовхатись. У маленькому коридорі виникла тиснява. Конфлікт вирішив, охоронець який пригрозив вигнати з приміщення обидвох. Після цього обоє учасників конфлікту викликали міліцію та написали заяви про напади.

Судове засідання розпочалось з клопотань адвоката Олександра Свиридовського про дозвіл на відеозйомку та на закриття справи через відсутність складу злочину. Мотивував тим, що потерпілий Бондар надав завідомо неправдиві свідчення.

"Він написав заяву про нанесення тілесних ушкоджень у той же день, що і Ніна Москаленко. За його версією, вона роздерла майку, побила його. Ніна Іванівна також написала заяву. Але вже через вісімнадцять днів він каже, що Москаленко вдарила його лопатою. Це не є неправдиві свідчення. Крім цього, на попередніх судах ми приносили постанову місцевого дільничого Хольца, в якій йдеться, що кримінальна справа про бійку між Москаленко та Бондарем не відкривалась, бо немає збитків у обох сторін, - розповів він.

Після виступу адвоката суддя Юлія Фаркош пішла до нарадчої кімнати. В цей час у двору суду зібралось десятеро "свободівців" з чотирма прапорами, щоб підтримати Ніну Москаленко. Учасники акції розгорнули чотири прапори, кілька разів скандували "Ганьба".

"Я дуже вдячна тим хлопцям за підтримку. Вони дійсно мені помагають. Зараз сильно нервуюсь, є надія що суддям уже надоїв той фарс, який зараз є і вони закриють справу. В душі маю надію, що суд таки буде на моїй стороні, але розум каже, що тут за рішенням у моїй справі стоять дуже впливові чиновники, - розповіла Ніна Іванівна у перерві.

Суддя відхилили клопотання адвоката Москаленко, мотивуючи тим, що постанова дільничого не суперечить розслідуванню справи. Фото та відеозйомку знову заборонили. Тоді Олександр Свиридовський попросив відвід судді, але знову отримав відмову.

"Бачимо, що зараз суддя не знає що робити. У справі повно фальсифікацій, тому суддя кожне клопотання бігає радитись до начальства. У справі відсутні усі оригінали — заява Бондаря, медичні довідки, історія хвороби та судово-медичні висновки. Крім того, усі свідки сторони обвинувачення, це ті ж самі гопники,що кожен день приходять до Ніни Москаленко та заважають жити. Один з них так кожен день там бував, а на судді сказав що таксист і просто привіз туди будівельників. Ми знайшли його на 19 фото у інтернет та друкованих ЗМІ, які були, коли рейдери захоплювали будинок Москаленко," - розповів адвокат

Захисник Володимира Бондара від коментарів категорично відмовився. Також не коментує ситуацію представниця прокуратури.

Зараз ви читаєте новину «Київську вчительку знову почали судити за побитого лопатою будівельника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути