четвер, 26 січня 2012 09:14

Київська бурулька впала на голову австралійці

Київська бурулька впала на голову австралійці

У Києві з'явилася чергова жертва недбальства комунальників. Цього разу бурулька впала на австралійку Кетрін Роджерс. Вчора до неї не пускали лікарі. Дівчина почувається добре, судитися з комунальниками не збирається. Проте інцидент серйозно зіпсував їй туристичні плани. Замість летіти до теплого Сіднея, вона ще кілька днів проведе у холодному Києві. Дарма, що в окремій палаті та в оточенні дбайливих лікарів, повідомляє ТСН.

Кетрін Роджерс уже навчилася вимовляти слово "бурулька". В її рідному Сіднеї англійське "айсікл" кажуть дуже рідко. Дівчині 21 рік, вона студентка економічного факультету. Її бабця – українка з Івано-Франківщини. Кетрін на канікулах об'їздила всю Україну і вже за день до відльоту дістала нокаут від крижаної брили. Під будинком біля Києво-Печерської Лаври.

"Я йшла подивитися на монумент Батьківщині-матері, - пригадує австралійська туристка. - І така халепа, навпроти Лаври впала бурулька. Досить велика, лікар навіть сказав, що я народилася в сорочці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві 78-річну Галину Зинюк убила бурулька

Типове ліжко, старенький холодильник і умивальник. Тепер австралійка в українській лікарні швидкої допомоги, щоправда, в окремій палаті. Лікування оплачується зі страховки. Саме сьогодні Кетрін мала летіти додому.

"Лікарі спочатку говорили, що лежатиму п'ять днів, - розповідає постраждала. - Та голова не болить, із мозком все гаразд, тому виписуюся вже за три дні. Квиток на літак, правда, довелося здати, і тепер я міркую, як добиратися додому".

На Україну студентка не ображається. Каже, з радістю приїде ще раз. Улітку.

"Я не збираюся судитися ні з власником будинку, ні з мерією, - переконує Кетрін. - Ну, не пощастило мені. Та, сподіваюся, вони вкладуть гроші у безпеку інших людей і позбивають ті бурульки".

У МНС кажуть: якщо на голову впала крижана брила, відповідає або власник будинку, або комунальні служби, які тримають його на балансі. Льодяні нарости з дахів у Києві поки що збивають вибірково. Подекуди це складно, потрібне спеціальне спорядження, а рятувальники стверджують, що їхні сили обмежені. Проте готові надати місту свій альпіністський підрозділ. "Він підготовлений якраз до виконання завдань, пов'язаних, в тому числі, і зі збиванням бурульок, - запевняє директор Департаменту управління рятувальними силами Григорій Марченко.

Зараз ви читаєте новину «Київська бурулька впала на голову австралійці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути