середа, 11 квітня 2012 16:17

Киянин помер після бійки зі студентами-азіатами

Киянин помер після бійки зі студентами-азіатами
Денис Баланюк попросив іноземців вести себе тихіше. Фото: vk.com

31 березня у своїй квартирі на проспекті Перемоги у Києві помер 30-річний киянин Денис Баланюк. 24 березня його побили студенти вихідці з Південно-Східної Азії. Їхній гуртожиток розташований поруч з домом №148, де жив Баланюк. Про це повідомив координатор Українського державного руху проти нелегальної міграції Ярослав Дунаєв.

"24 березня увечері Денис відпочивав з двома друзями удома, – розповів Дунаєв. – На вулиці біля будинку зробив зауваження кільком іноземним студентам, аби ті перестали галасувати і поважали чуже право на відпочинок. Молодики побили усіх трьох".

У лікарню чи міліцію ніхто з киян не звернувся. Рідні роблять припущення, що у померлого була внутрішня кровотеча, котра й призвела до смерті. 31 березня Денис ліг спати і не прокинувся. Вбивці, за словами Дунаєва, й далі спокійно навчаються в Європейському університеті. Символічно, аби облаштувати гуртожиток для іноземців, столична влада з ректором університету закрили дитячий садочок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сумчанин шилом заколов двох дітей, потім повісився сам

Причини смерті Баланюка так і не встановили. Аби їх визначити – потрібно робити ексгумацію. За словами правозахисника, рідні налаштовані нерішуче – вони не вірять в те, що злочинці будуть покарані.

Дунаєв відзначає, що це не перший випадок побиття киян студентами цього вишу. Правозахисник відзначив, що хоче зрівняти в правах корінних громадян країни з іноземцями.

"Поки закон не буде один для всіх – не залежно від раси, кольору шкіри чи соціального статусу – доти будуть продовжуватися отакі "побутові" вбивства заради розваги гостей" - сказав Дунаєв.

Зараз ви читаєте новину «Киянин помер після бійки зі студентами-азіатами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути