Ексклюзиви
вівторок, 20 вересня 2011 11:28

Карпатського мольфара вбив пацієнт психлікарні

Карпатського мольфара вбив пацієнт психлікарні

Прокуратура Івано-Франківської області направила в Верховинський районний суд кримінальну справу за фактом умисного вбивства карпатського мольфара і цілителя, 81-річного Михайла Нечая - жителя села Верхній Ясенів Верховинського району.

Як повідомила в понеділок прес-служба Івано-Франківської обласної прокуратури, оскільки підозрюваний у вбивстві знаходився в стані, при якому не здатний усвідомлювати свої дії та керувати ними, судом буде вирішено питання про його подальше лікування в психіатричному стаціонарі під суворим наглядом.

Згідно з інформацією прес-служби, раніше підозрюваний вже мав проблеми з законом. У 1999 році він скоїв вбивство однієї людини і замах на життя іншої. Проте, враховуючи його стан неосудності, до нього застосували примусові заходи медичного характеру з госпіталізацією в психіатричний заклад суворого нагляду.

У липні цього року підозрюваний втік з лікувальної установи. Придбавши туристичне спорядження, він приїхав в місто Коломию Івано-Франківської області, маючи намір там оселитися. Дізнавшись про відомого народного цілителя Михайла Нечая, він відправився до нього для знайомства.

Як зазначає прес-служба прокуратури, проповіді мольфара про культуру язичництва і поклоніння землі обурювали підозрюваного і під час однієї із зустрічей між ними виникла суперечка, яка завершилася вбивством знахаря.

15 липня 2011 о 6:50 до чергової частини Верховинського райвідділу міліції надійшло повідомлення з села Верхній Ясенів про те, що Нечай виявлений мертвим з ножовим пораненням. В цей день чоловік, як завжди, приймав у себе вдома відвідувачів. Після того, як один з них вийшов з кімнати, цілитель довго не запрошував наступного. Після цього хтось з людей зайшов до кімнати і виявив господаря мертвим.

У цей же день співробітники УМВС в Івано-Франківській області затримали підозрюваного у вбивстві Нечая в селі Буковець Верховинського району.

Зараз ви читаєте новину «Карпатського мольфара вбив пацієнт психлікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути