субота, 18 червня 2016 14:30

Ізмаїл на межі паніки: закриваються заклади харчування та ринки, з аптек розібрали всі ліки

Ізмаїл на межі паніки: закриваються заклади харчування та ринки, з аптек розібрали всі ліки

В Ізмаїлі забороняють торгувати на базарі через надзвичайну ситуацію. Про це йдеться у повідомленні Ізмаїльського відділу поліції.

За даними, які наводять правоохоронці, станом на 18 червня до лікарні госпіталізовано близько 200 осіб, з них 134 дитини.

Люди продовжують звертатися за допомогою до медиків з подібними симптомами. Враховуючи те, що в приміщенні інфекційної лікарні всі ліжко-місця зайняті для громадян, що звернулися за допомогою, додатково відкриваються пункти надання першої медичної допомоги на базі шкіл міста, куди завозяться ліжка для госпіталізації хворих.

"У зв'язку з ситуацією в місті, весь особовий склад Ізмаїльського відділу поліції був піднятий по тривозі. У складі мобільних груп, автопатрулів та піших нарядів поліцейські об'їжджають всі питні заклади міста, місця стихійної торгівлі, ринки, пояснюючи громадянам, що торгівля овочами, фруктами, молочною продукцією та іншими продуктами, що швидко псуються, заборонена. Дана профілактика буде проводитися до особливого розпорядження, оскільки кількість хворих продовжує зростати", - розповів начальник ізмаїльської поліції Олександр Суржик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мешканці Ясинуватої вчинили самосуд над бойовиками

За його словами, правоохоронці сподіваються на свідомість усіх громадян і на глибоке розуміння ситуації в місті, підтримку і сприяння з боку населення вимушено вжитим заходам. В свою чергу мер Ізмаїла Андрій Абрамченко повідомив, що у місті оголошено надзвичайну ситуацію, і потрібно з розумінням ставитися до дій, зокрема, поліції.

"У місті введено надзвичайну ситуацію, пов'язану зі спалахом кишково-вірусної інфекції. Проводяться заходи щодо виявлення локалізації. Прошу з розумінням поставитися до дій поліції, прикордонної служби та співробітників виконкому. Переконливе прохання дотримуватися санітарних норм", - написав він.

"Місто не закривається. Ми закриваємо тільки об'єкти громадського харчування, а також ринки - центральний, тимчасові і стихійні. Об'єкти торгівлі продовжують функціонувати", - зазначив міський голова.

Також повідомляється, що з полиць аптек розібрали всі ліки, пов'язані з лікуванням такого отруєння.

"До ночі першого дня численних отруєнь ізмаїльчан, аптеки міста виявилися не готові до масового попиту на ліки. У жодній з аптек не виявилося ніяких ліків, пов'язаних з лікуванням отруєнь з симптомами кишкової інфекції. Біля цілодобових аптек постійно змінювали один одного городяни в пошуках хоч якихось-то лікарських засобів, але відповідь була одна й та ж: "Препарат закінчився", - наголошується в повідомленні.

При цьому підкреслюється, що викуплено було все - від дешевого активованого вугілля до дорогих ліків. "У хід пішли навіть біодобавки, які, як відомо, ліками не є, і лікувальна мінеральна вода", - додається в повідомленні.

Підвіз нової партії ліків фармацевти обіцяють сьогодні.

Зараз ви читаєте новину «Ізмаїл на межі паніки: закриваються заклади харчування та ринки, з аптек розібрали всі ліки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути