четвер, 12 квітня 2012 13:54

Індонезійці пережили майже 9 бальний землетрус

Землетрус магнітудою 8,9 стався 11 квітня біля берегів Індонезії, оголошено загрозу виникнення цунамі в усьому регіоні Індійського океану. Землетрус відчувався в Сингапурі, Таїланді та Індії.

За даними Геологічної служби США, епіцентр землетрусу зафіксовано за 495 кілометрів на південний захід від індонезійського міста Банда-Ачех (острів Суматра) і за 962 км від столиці Малайзії - Куала-Лумпура, осередок землетрусу залягав на глибині 33 кілометрів.

Тихоокеанський центр попередження цунамі оголосив, що підземний поштовх може викликати цунамі в Індонезії, Шрі-Ланці, Австралії, Пакистані, Сомалі, Ірані, ОАЕ, ПАР, Сингапурі та деяких інших країнах.

Індонезійське агентство з надзвичайних ситуацій отримало інформацію про загибель в країні п'яти осіб унаслідок підземних поштовхів, які сталися 11 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через рік після руйнівного землетрусу буде знесено собор ХІХ століття

Зокрема, троє померли через серцеві напади, що сталися під час землетрусів. Крім того, семеро людей зазнали поранень. Одна з них - дитина, що впала через підземні поштовхи з дерева. ЇЇ доставили в лікарню в критичному стані.

У північній частині Суматри, яка найбільше постраждала від підземних поштовхів, працюють три групи експертів, що оцінюють завдану населенням шкоду. За першими даними, населені пункти Суматри не дуже сильно постраждали від землетрусів.

Тим часом тривогу через ризик цунамі оголошено в низці провінцій на півдні Таїланду, повідомила місцева влада. Тривогу оголосили в провінції Пхукет і Пхангнга, які є великими курортними центрами.

На острові Пхукет, що славиться своїми курортами, виють сирени, попереджаючи про небезпеку.

Влада закликає людей, які проживають в прибережній зоні біля Андаманського моря, терміново покинути свої будинки. Жителям рекомендовано вирушити або на височини, або якомога далі відійти від моря.

Зараз ви читаєте новину «Індонезійці пережили майже 9 бальний землетрус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути