вівторок, 05 березня 2013 13:14

"Хоч сам Янукович хай подзвонить, я з місця не здвинусь". Голова РДА на Вінниччині проявив принциповість щодо закриття школи

"Хоч сам Янукович хай подзвонить, я з місця не здвинусь". Голова РДА на Вінниччині проявив принциповість щодо закриття школи
Фото: kloop.kg

4 березня у м. Немирів Вінницької області до голови райдержадміністрації Петра Михайленка приїхали стурбовані мешканці села Сподахи. В селі посеред навчального року закрили школу. Мовляв, шкільна котельня знаходиться в аварійному стані.

За словами голови Сподахівської сільради Юрія Маліночки, збирались закрити школу ще у 2010 році.

"Але тоді ми якраз у частині приміщення школи відкрили дитячий садочок. То і школу залишили. Призначили нового директора Тетяну Іванівну. Цього року вона не взяла допуск на роботу шкільної котельні. Приїхали з Держгірпромнагляду, сказали, що допуску немає, але вони  не можуть вимагати закрити школу під час навчального процесу. Порадили взяти допуск. Ніякої аварійності вони не побачили. Але начальник райвідділу освіти наказав спустити воду з системи і закрити школу", - розповів він.

За 4 дні для дитячого садочка прийшлось обладнати індивідуальне опалення.

"У нас же одна опалювальна система була. Але ніхто на це не зважав. Тепер садочок має своє опалення. 4 школярів перейшли у Ковалівку, а 16 залишилось. Просять хоча б до кінця навчального року добути", - зауважив.

Батьки школярів тимчасово не пускають дітей у Ковалівську школу. Чекають, що влада піде на поступки і дозволить закінчити навчальний рік у рідній школі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У талановитих дітей крадуть майбутнє" - у Маріуполі закривають школи

"У мене випускник, майже 9 років вчився на одному місці. А тепер на 3 місяці має зриватись? Звикати до нових вчителів? А віньєтка як же тепер? Підготовка до випуску? І діти, і батьки шоковані. Просимо, щоб цих два тижні оголосили карантин. Потім канікули. А тоді вже тепло буде. Можна й електричними конвекторами класи обігріти. Ходили сьогодні до Михайленка, пропонували це, а він слухати не хоче. "Хоч сам Янукович хай подзвонить, я з місця не здвинусь", - казав. Вимагає, щоб йому привезли письмовий наказ про можливість відкриття школи. Не хоче брати на себе відповідальності за ту котельню, бо вона в підвалі. До кого ж нам вже звертатись? Завтра батьки їдуть до Ігоря Івасюка, начальника обласної освіти. Може, хоч він нас послухає", - сказала Світлана Вольська.

Як повідомив Gazeta.ua начальник відділу освіти Немирівської райдержадміністрації Михайло Чорний, в районі є 3 школи з котельнями у підвалі.

"У Мельниківцях скоріше всього теж будемо призупиняти навчання. А в Ометинцях вже почались роботи по реконструкції опалення. Тому там школа буде працювати. Зі Сподахів вже півсела їздить на навчання у Ковалівку, туди 2,5 кілометра. А решта батьків вперлись. Бо діти згодні в нову школу переходити. Казали мені, що є там у них якась тьотя Валя, яка заставляє батьків не пускати учнів у Ковалівку. Громада проти закриття, бо 8 мешканців там мають роботу. Вчителів ми працевлаштували, а технічний персонал звільняють. Поки що школа офіційно працює, директор і ще цих 8 людей отримують зарплату. Зараз вони інвентаризують меблі та обладнання для передачі в Ковалівську школу. Держава виділяє на одного учня 7500 гривень, а в Сподахах один учень обходиться у 26 тисяч 530 гривень", - наголосив він.

Відстань від Сподахів до Ковалівки -  3 км, від Мельниківець до Червоного, куди мають їздити діти у школу, — 4 км, від Ометинець до Ситковецької школи — 12 км.

Зараз ви читаєте новину «"Хоч сам Янукович хай подзвонить, я з місця не здвинусь". Голова РДА на Вінниччині проявив принциповість щодо закриття школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути