пʼятниця, 08 червня 2012 13:12

Харків'янку, яка хотіла продати свою дитину, посадили на 8 років

Харків'янку, яка хотіла продати свою дитину, посадили на 8 років
Жінка хотіла продати свою дитину за 25 тисяч доларів. Фото: mair.in.ua

Суд Дзержинського району Харкова засудив  до 8 років позбавлення волі жінку, яка намагалася продати власного сина.

Про намір горе-матері працівникам міліції стало відомо від подружжя харків'ян. Чоловік та жінка багато років прожили в шлюбі, але дітей у них не було. Втративши надію стати батьками, вони вирішили всиновити хлопчика або дівчинку. Цими планами поділилися з друзями.

Несподівано їм зателефонувала невідома жінка, яка запропонувала купити у неї хлопчика. Навіть назвала суму – 25 тис. дол. США. Саме у ці гроші вона оцінила власного сина. Сумнівів у серйозності намірів жінки не виникало. Перелякавшись за долю дитини, подружжя попросило передзвонити, мовляв, потрібно обдумати пропозицію, та негайно звернулось до міліції.

Отримавши цю інформацію, працівники міліції розробили оперативну операцію, під час якої затримали зловмисницю "на гарячому", коли вона отримувала гроші від "покупців" та передавала їм малюка. За фактом продажу дитини було порушено кримінальну справу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка продавала педофілові дочок-школярок

Як з'ясувалось під час досудового слідства, 26-річна жінка приїхала декілька років тому до Харкова з міста Ромни Сумської області вступати до ВУЗу. Не здавши іспити, додому повертатися не стала, сподіваючись випробувати долю наступного року. Влаштувалась реалізатором на один з ринків, стала винаймати кімнату. Зустріла хлопця, який працював вантажником, почала з ним зустрічатися. Згодом, коли вона стала жити зі своїм обранцем під одним дахом, з'ясувалося, що він наркоман зі стажем. Через деякий час чоловік умовив спробувати наркотики і саму жінку.

У 2008 році вона отримала перший умовний строк за зберігання наркотиків. В 2010 році був вже реальний строк - суд Ленінського району Харкова засудив її до 1 року позбавлення волі за ч.1 ст.309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Відбувши покарання, жінка повернулась до чоловіка. Через півроку після звільнення з в'язниці завагітніла. Дізнавшись про це, чоловік зник у невідомому напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна - основне джерело торгівлі жінками та дітьми

Народивши хлопчика, жінка спочатку мала намір залишити його в пологовому будинку, але дізнавшись, що у цьому випадку не отримає гроші на дитину, передумала. Певний час, постійно перебуваючи у стані наркотичного сп'яніння, намагалося хоча б якось турбуватися про дитину. Однак завжди голодний малюк все більше дратував її своїм плачем.

Тому жінка вирішила його позбавитися. А заодно й заробити на цьому грошей на наркотики. Для здійснення своєї злочинної мети розповсюдила серед знайомих інформацію про бажання продати сина. Через декілька днів один зі знайомих наркоманів розповів їй про те, що чув від своєї матері про бажання сусідів всиновити дитину. Дізнавшись телефон потенційних батьків для свого сина, жінка зателефонувала їм.

Суд Дзержинського району Харкова визнав жінку винною у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України та призначив їй покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією всього особистого майна.

Зараз ви читаєте новину «Харків'янку, яка хотіла продати свою дитину, посадили на 8 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути