неділя, 02 серпня 2015 12:56

ГРУшник Єрофеєв розповів про "дуже багато" пійманих в Україні російських військових

ГРУшник Єрофеєв розповів про "дуже багато" пійманих в Україні російських військових
Фото: www.svoboda.org

В Україні затримано багато російських військових.

Про це в інтерв'ю "Новой Газете" розповів один із затриманих російських військових капітан Єгор Єрофеєв. 

На запитання журналіста, чи є зв'язок з консулом Росії він відповів: "Нехай спочатку прийде. Він тільки один раз у нас був, і все. Ну і як би не можна говорити, що зв'язок є з консулом. Я, звичайно, його запрошую для особистої хоча б зустрічі, але така ситуація зараз у СІЗО, не тільки в цьому, взагалі по Україні, що багато знаходиться тут громадян Росії під арештом, у тому числі і військовослужбовці. І консульська допомога їм взагалі не надається. Він (консул Грубий - ред.) ні в кого не був жодного разу".

"Дуже багато знаходиться таких затриманих росіян під слідством. Я як би не один такий з Сашею тут сиджу. Просто тільки про нас розповідають і пишуть. А реально таких багато", - додав він.

Єрофеєв висловив припущення, що на історії російських ув'язених "піаряться".

"Те ж саме про Савченко скажу. Вона ж не одна в Росії така знаходиться затримана. Громадян України взагалі багато затриманих, десятки. Але говорять тільки про Савченко, про інших не згадують", - сказав він.

"Просто хтось піариться на нас. Багато говорить, але нічого не робить [для нашого звільнення]. Ось що найприкріше. Піаряться в тому числі і на Наді, роблять на ній якісь політичні очки, але нічого реального не відбувається для звільнення", - додав Єрофеєв.

Нагадаємо 28 липня російські ЗМІ повідомили, що російських військових Єрофеєва і Олександра Александрова обміняли на українській бійців. Проте пізніше СБУ офіційно спростувало цю інформацію і представило відеодоказ перебування військових в Україні. 

Зараз ви читаєте новину «ГРУшник Єрофеєв розповів про "дуже багато" пійманих в Україні російських військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути