вівторок, 18 серпня 2015 10:14

ГПУ шукає ядерні бомбардувальники, які за часів Януковича "десь поділись"

ГПУ шукає ядерні бомбардувальники, які за часів Януковича "десь поділись"
Фото: ipress.ua

Генеральна прокуратура України з'ясовує, кому Україна під час президентства втікача Віктора Януковича продала два стратегічні бомбардувальники ТУ-95 МС, здатних нести ядерну зброю.

Про це це йдеться у визначенні Печерського райсуду Києва, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень, пише "Перша інстанція".

Як повідомляється, ГПУ отримала дозвіл суду на обшуки всіх приміщень і майданчиків концерну "Укроборонпром", держпідприємства "Миколаївський авіаремонтний завод "НАРП", а також доступ до документації, що знаходиться в Центрі обліку надлишкового військового майна Збройних сил України.

Така санкція надана в рамках розслідування кримінального злочину, пов'язаного з незаконним відчуженням майна Міноборони - літаків ТУ-95МС 1987 року випуску (заводські номери 100211732386 і 1000212733144).

Прокуратура разом з літаками шукає їхні комплектуючі, техдокументацію та інші документи, пов'язані з реалізацією, оглядом, оцінкою, ремонтом, розукомплектуванням, зберіганням, оплатою послуг і транспортуванням зазначених літаків.

За попередньою інформацією, літаки могли бути реалізовані в другій половині 2013 року - січні 2014 року. На це вказує датування документів, якими цікавиться прокуратура.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ шукає ядерні бомбардувальники, які за часів Януковича "десь поділись"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути