вівторок, 26 травня 2015 11:32

ГПУ допитала чотирьох суддів КСУ у справі про узурпацію влади

ГПУ допитала чотирьох суддів КСУ у справі про узурпацію влади
argumentua.com

У рамках розслідування кримінального провадження про узурпацію влади допитані четверо суддів Конституційного суду (КС), підозру їм ще не пред'явлено.

Про це заявив начальник Головного управління нагляду в кримінальних провадженнях Генпрокуратури Юрій Севрук у вівторок на брифінгу в Києві.

"Що стосується справи про узурпацію влади, дійсно, СБУ розслідує кримінальне провадження за фактом винесення неправосудного рішення суддями Конституційного суду, яке сприяло узурпації влади. В даний час судді допитуються. Станом на вчорашній день були допитані четверо суддів, але прізвища я вам не скажу . Підозра кому-небудь в даний час не висувалося", - сказав Севрук.

Нагадаємо, що раніше СБУ відкрила кримінальне провадження проти колишнього президента України Віктора Януковича, суддів Конституційного суду і ряду інших високопоставлених посадових осіб, яких звинувачують у злочинній змові з метою зміни конституційного ладу і узурпації влади в країні шляхом нелегітимного внесення змін до Конституції в 2010 році.

30 вересня 2010 КС ухвалив рішення відновити Конституцію в редакції 1996 року, скасувавши зміни, внесені до неї в 2004 році. Таким чином, президент знову набував розширених повноважень.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ допитала чотирьох суддів КСУ у справі про узурпацію влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути