пʼятниця, 08 травня 2015 15:51

Google показав, де Росія збирає військову техніку біля кордонів України
8

Нові супутникові фотографії Google дозволили дізнатися свіжу інформацію щодо скупчення російських військ біля кордону України.

Антуан Санс у американському блозі Medium порівняв світлини російської військової бази у Міллерово, яка знаходиться у 20 кілометрах від українського кордону, - пишет "ТСН"

Блогер порівняв знімки за червень, вересень 2014 року та за березень 2015 року. На знімках можна простежити, як змінився вигляд військової бази. З червня по вересень там з'явилося близько 70 танків та БТР, 100 вантажівок та 60 броньованих автомобілів. Крім того, на базі були помітні намети, яких не було на фотографії за червень.

На найсвіжіших знімках за березень 2015 року автор статті помітив зникнення великої кількості техніки, близько 105 одиниць. Крім того, Санс зазначив, що кількість наметів збільшилася до 85. На землі залишилися сліди від ще 80 наметів. Блогер пояснив, що не може з точністю сказати, куди могли податися військові з бази. Проте, у попередніх своїх статтях він вказав, що принаймні два підрозділи, які тимчасово перебували у Міллерово, повернулися на свою базу. Однак і факт присутності військових із Міллерово в Україні автор статті теж підтвердив.

"Хоча немає жодних доказів того, що зафіксовані супутником війська брали участь у збройному конфлікті в Україні, ми виявили у попередніх статтях, що принаймні один підрозділ, присутній у Міллерово у 2015 році, воював в Україні у серпні 2014 року", - наголосив автор.

Тим не менш, кількість військових на базі у Міллерово зменшується. Цього висновку Санс дійшов у іншій своїй статті "Маленькі зелені чоловічки з Міллерово", завдяки моніторингу соцмереж, де російські військові постійно розміщують свої світлини. Викладаючи у соцмережі власні фото, силовики вказували своє місцезнаходження. За словами автора, світлин з військової бази стало значно менше. Крім того, блогер вказав на появу нової військової установки на південь від бази.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що супутникові знімки із доповіді російських інженерів про збитий Boeing виявилися підробкою.

Зараз ви читаєте новину «Google показав, де Росія збирає військову техніку біля кордонів України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути