субота, 19 липня 2014 14:56

Спецтема: Війна на Донбасі

Гіркіна та його бойовиків відрізали від поставок зброї та боєприпасів

Гіркіна та його бойовиків відрізали від поставок зброї та боєприпасів
Ігор Гіркін Фото: zn.ua

Бойовиків на Донбасі відсікли від поставок зброї, боєприпасів і підкріплення. Про це повідомили в Раді національної безпеки і оборони України.

"Успішні наступальні дії ведуть українські військові в районі Лисичанська та Сєвєродонецька (Луганська область). Національна гвардія за активної підтримки артилерії заблокувала великий транспортний вузол Донбасу, який є важливим об'єктом сходу України. Цей успіх дозволив істотно обмежити постачання зброї і підкріплення терористам", - заявив сьогодні на брифінгу речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

Ігор Гіркін, лідер бойовиків "ДНР", написав, що терористи знаходяться у безвихідній ситуації і українські війська перекрили їм шлях відступу. Про це на "Форумі Колекціонерів" в темі обговорення "Військові Зведення з Південно-Східного фронту" пише користувач "Котич". Під цим ніком на форумі зазвичай пише Ігор Гіркін, передає Еспресо.TV.

"Бравурні повідомлення... як вони дістали! "Бойовики перемагають!"... Ага... два рази...  повторюється (але в куди більшому масштабі) ситуація з Слов'янському - противник, просуваючись крок за кроком, "ріже" нам комунікації, а в "Твіттері" звучить "Все добре, прекрасна маркіза!", - пише користувач "Котич".

Також, згідно з повідомленням, вчора українські війська перерізали останню основну трасу, що зв'язує Донецьк з Луганськом і, відповідно, з Росією.

"Опорні пункти противника розташовані тепер в селищах Білий і Весела Тарасівка. Зараз знову почнеться в коментах на всіх ресурсах: "Ігор Іванич засумував "з натяком - що все" не так вже погано". Все дуже погано! Тактичні перемоги на другорядних ділянках не можуть змінити стратегічну обстановку і результати стратегічних поразок! А здача Білого і Веселої Тарасівки - це в наших масштабах саме стратегічна поразка! Зараз нас відрубують від кордону - тобто від будь-яких поставки ", - пише Гиркин.

Нагадаємо, вчора міністр оборони України Валерій Гелетей доповів президенту України Петру Порошенко про звільнення південно-східної частини Луганська.

Зараз ви читаєте новину «Гіркіна та його бойовиків відрізали від поставок зброї та боєприпасів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути