вівторок, 16 жовтня 2012 15:18

Гілларі Клінтон взяла на себе відповідальність за загибель американського посла в Лівії

Гілларі Клінтон взяла на себе відповідальність за загибель американського посла в Лівії
Глава Держдепу зазначила, що прийняла загибель Стівенса як власну трагедію. Фото: irsolo.ru

Глава Держдепартаменту США Гілларі Клінтон взяла на себе відповідальність за загибель американського посла Кріса Стівенса в Бенгазі. Про це повідомляє CNN з посиланням на заяву, зроблену Клінтон під час візиту в Перу.

"Я беру на себе відповідальність. Я відповідаю за 60 тисяч співробітників держдепартаменту США по всьому світу, в 250 представництвах", - заявила Клінтон.

Її слова стосувалися дискусії, що розгорнулася в США навколо ситуації з охороною консульства в Бенгазі. Республіканці звинуватили президента Барака Обаму і віце-президента Джо Байдена в тому, що вони не відповіли на прохання співробітників американського представництва запровадити посилені заходи безпеки, що і призвело до трагедії. Клінтон запевнила, що президент і віце-президент не можуть мати до цього відношення, бо всі подібні рішення приймаються на рівні Держдепартаменту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мусульмани України ігнорують провокаційний антиісламський фільм

Глава Держдепу зазначила, що прийняла загибель Стівенса як власну трагедію.

"Ми зробимо все, щоб докопатися до суті події. Ми докладемо всіх зусиль, щоб не допустити таких ситуацій надалі і притягнути до відповідальності всіх причетних до цього", - пообіцяла Клінтон.

11 вересня 2012 розлючений натовп увірвався в будівлю представництва США в Бенгазі в ході стихійної акції протесту проти появи в інтернеті фільму "Невинність мусульман". В результаті нападу загинули четверо американців, у тому числі посол США в Лівії Кріс Стівенс.

Версія про те, що Вашингтон знав про підготовку нападу, але не запобіг цьому, була висунута республіканською партією на чолі з Міттом Ромні - суперником Барака Обами на майбутніх президентських виборах. Держдепартамент і адміністрація Обами наполягають на тому, що запобігти нападу було неможливо, бо він був скоєний спонтанно.

Зараз ви читаєте новину «Гілларі Клінтон взяла на себе відповідальність за загибель американського посла в Лівії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути