понеділок, 03 лютого 2014 14:08

Євромайданівці шукають 36 зниклих активістів

Євромайданівці шукають 36 зниклих активістів
Фото: zn.ua

За останні два тижні на Євромайдані зникло 130 активістів. 94 знайшли, зараз шукають ще 36 людей. Про це Gazeta.ua розповів активіст спільноти "Євромайдан SOS" Назар Боярський.

"Найбільше зниклих приходиться на період з 22 по 27 січня. Тоді на Грушевського були силові сутички. Взагалі в нас були дані про зниклих 130 людей. Багатьох знайшли, зараз ми шукаємо ще 36. Вже обдзвонили всі районні відділки міліції та всі столичні лікарні. Поки не знайшли. Також цих людей не знайшли і в жодних моргах столиці. Хоча в Інтернеті була інформація, що в морзі на вулиці Оранжерейній є з десяток трупів активістів. Звичайно, трупи там є, бо це морг. Але тут є важлива деталь. Взимку, коли морози, в моргах збільшується кількість людей за рахунок безхатченків. І дійсно в тому моргу на Оранжерейній неопізнані трупи схожі на безхатченків. Серед них із більшості зниклих активістів за фото впізнати нікого не вдалося. Друге, люди, по яких були найбільші підозри — зараз вже знайдені. Наприклад, Булатов. Нам постійно телефонували, що його труп спалюють. Але він знайшовся. Тому не варто сіяти зайвої паніки серед людей", - відмічає Назар.

Останнє зникнення в списку датоване другим лютого. Найстаршому зі зниклих Івану Фіцай — 63 роки, наймолодшій — киянці Анастасії Богдановій-Мороз — лише 16. Решта зниклих люди віком 20-30 років.

"Не варто думати, що їх вже немає. Зараз працює і людська необачність. Коли люди їдуть чи йдуть на Майдан, то не розповідають про це своїм рідним, щоб ті не хвилювались. Друге, під час сутичок багатьом розтрощили мобільні. Декому треба добу-дві, щоб повернутись додому і сказати, що вони зорові. Одного активіста Сергія Чумака ми шукали із 22 січня. Він вчора з'явився, написав в соцмережі, що все з ним добре. Де був — не знаю, обіцяв на днях розповісти, що з ним сталось. Але є люди, як от Настя Богданова-Мороз, ніхто про неї не знає нічого взагалі", - зауважує активіст.

За будь-якої інформації про зниклих людей активісти із Євромайдану SOS просять телефонувати їм на гарячу лінію — 068 548 12 41.

Зараз ви читаєте новину «Євромайданівці шукають 36 зниклих активістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути