понеділок, 14 березня 2011 14:17

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

Єврокомісія стверджує, що другого Чорнобиля через Японію не буде

Єврокомісія стверджує, що другого Чорнобиля через Японію не буде

Прямої загрози громадянам ЄС від аварії на японській АЕС в Фукусімі немає. Ситуацію відслідковують 24/7.

В інформації, поширеній в понеділок у Брюсселі Європейською комісією стверджується, що "ніяких прямих наслідків для європейців немає".

"Рівень радіації у всіх країнах ЄС - в нормі. Радіація регулярно вимірюється у всіх країнах ЄС за допомогою різних радіаційних станцій на національних територіях. У разі фіксування підвищення рівня радіації в будь-якій державі ЄС всі інші будуть негайно попереджені через систему інформаційного обміну, створену після Чорнобильської катастрофи. Крім того, Єврокомісія регулярно отримує інформацію з Міжнародного агентства ядерної енергетики", - йдеться в повідомленні.

За розвитком ситуації за допомогою Центру реагування на надзвичайні ситуації та гуманітарних офісів у Бангкоку, Джакарті та Манілі 24 години на добу протягом тижня (24/7) стежить Служба Європейської комісії з гуманітарного та цивільного захисту (Commission's humanitarian and civil protection service (ECHO).

Вже відомо, що засідання експертів-ядерників ЄС-27, яке буде проведене з метою отримати інформацію з перших рук про існуючі плани і заходи безпеки, відбудеться в другій половині вівторка.

В даний час в ЄС функціонує 143 атомних електростанції - 7 у Бельгії, 2 в Болгарії, 6 у Чехії, 4 в Фінляндії, 58 - у Франції, 17 - в Німеччині, 4 - в Угорщині, 1 у Нідерландах, 2 в Румунії, 4 - у Словаччині, 1 - у Словенії, 8 - в Іспанії, 10 - у Швеції, 19 - у Великобританії. АЕС немає в Італії та Польщі.

Аварії на японських АЕС сталась 11 березня після землетрусу магнітудою 8,9 і подальшого цунамі. За останніми даними, в результаті повеней, пожеж і зсувів більше 12 тисяч будинків було зруйновано. Точна кількість жертв поки не названа, однак вона може перевищити тисячу осіб.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія стверджує, що другого Чорнобиля через Японію не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути