пʼятниця, 29 серпня 2014 12:06

Два поранених українських офіцери-зенітника підірвали себе разом з російськими десантниками

Два поранених українських офіцери-зенітника підірвали себе разом з російськими десантниками
v-kieve.ne

Офіцери Збройних сил України майори Олександр Кандесюк та Олексій Шепелюк у складі 51-ї бригади, потрапивши в оточення, підірвали себе і 12 російських десантників.

Це сталося 25 серпня ввечері, - повідомляє Мінборони.

"Очевидці розповідають, що бачили, як поранених українських бійців оточили 12 російських десантників, і, погрожуючи зброєю, намагалися захопити в полон. Коли вороги, створивши кільце, наблизилися на відстань кількох метрів, поранені українські офіцери встали з землі і підняли руки вгору. Було помітно, що вони-то тримали в руках, а через мить пролунало декілька потужних вибухів, схожих на вибухи гранат. Очевидно, офіцери Збройних сил України, майори Олександр Кандесюк та Олексій Шепелюк, не бажаючи здаватися, підірвали себе разом з чисельно переважаючим ворогом ", - повідомляє сайт Міноборони в п'ятницю.

Вони відбивали атаку російських десантників 331-го десантного полку, пункт постійної дислокації якого знаходиться в місті Кострома.

В оборонному відомстві не називають населений пункт, де відбувся бій. Відзначається, що надійшло розпорядження сформувати і відправити на посилення одного з підрозділів два відділення ПЗРК на чолі з командиром зенітно-ракетного дивізіону майором Кандесюком. Він разом з довіреною йому особовим складом висунувся на зазначені позиції. Скоївши марш, зенітники прибутку в місце розташування батальйонної групи.

У той же час через український кордон був здійснений прорив російських військ зі штатною бойовою технікою. Російські війська відразу ж відкрили вогонь з усіх наявних у них засобів ураження.

"Станом на вечір 25 серпня більша частина батальйонної тактичної групи була виведена з ладу. Оскільки вижити в такому пеклі шансів практично не було, було прийнято рішення йти на прорив з оточення. Майор Кандесюк разом з майором Олексієм Шепелюк, командиром зенітно-ракетної батареї, очолили авангард групи прориву разом зі своїм відділенням - сержантом і двома солдатами ", - йдеться в повідомленні.

Вони нарвалися на засідку. В результаті бою майор Кандесюк отримав кілька поранень з кулемета противника. Майор Шепелюк кинувся вивести офіцера з-під вогню, і при спробі відтягнути бойового товариша сам був важко поранений. Решта з авангарду були обстріляна з кулеметів, мінометів і прямою наводкою "Шилки" - весь особовий склад отримав важкі поранення. Основна група через шквал вогню не змогла підійти на допомогу товаришам і, відійшовши в базовий табір, зайняла кругову оборону.

Потім, за словами очевидців, поранених українських бійців оточили 12 російських десантників з метою захопити в полон. Через мить прогриміло кілька потужних вибухів, схожих на вибухи гранат - очевидно, офіцери підірвали себе разом з ворогом.

Командування АТО готує президенту України - верховному головнокомандувачу Збройних сил України подання на присвоєння загиблим в бою героям-захисникам майору Кандесюку і майору Шепелюку звання Герой України (посмертно).

Зараз ви читаєте новину «Два поранених українських офіцери-зенітника підірвали себе разом з російськими десантниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути