Ексклюзиви
середа, 27 липня 2016 10:26

Друзі художника Крижанівського не вірять у його самогубство

Автор: dotyky.tumblr.com
  Віктор Крижанівський
Віктор Крижанівський

21 липня у власній майстерні на вул. Малишка у Києві вбили художника Віктора Крижанівського. Поліція вважає, що він покінчив життя самогубством. Рідні та друзі художника не погоджуються з цією версією.

Про це вони розповіли Gazeta.ua.

"Це було ритуальне вбивство. Злодій діяв дуже майстерно - непомітно проник у хату і одним ударом вбив Вітю. Дружина казала, що вийшла в душ. Повернулася - він мертвий лежить із ножем у грудях. Вбити себе не міг - у той день збирався малювати нову картину. Навіть фарби розмішав", - сказала киянка Оріяна Сотник, витираючи сльози чорним носовичком. З художником була знайома понад 10 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батьки 8 дітей наклали на себе руки

"Він завжди був дуже усміхнений. Мав купу справ і замислів. Віктор був дуже добрий. Своїх ворогів ніколи так не називав. Казав, що людям треба все прощати. Його смерть стала потрясінням для мене", - згадує жінка.

У самогубство не вірять і в родині митця.

"Тато не міг так вчинити. Він був дуже веселий. Так, у його житті бували різні моменти. Йому доводилося багато років судитися за майстерню, але він виграв суд", - сказала донька художника Оксана.

Головною причиною смерті художника друзі вважають суперечку довкола його майстерні.

"За два дні до смерті він виграв суд. Була довга тяганина. Скаржився на суди. Запрошував до себе у майстерню, але я так і не була там. Думаю, Віктора через цю майстерню вбили. Зараз художників з центру виселяють. Раніше у серці Києва було більше майстерень художників. Зараз лишилося трохи більше ніж 30," - каже киянка Олена Верещинська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художника Віктора Крижанівського знайшли убитим у власній майстерні

Нагадаємо, Віктор Крижанівський народився 12 травня 1950 року в селі Заячівка Волинської області. 1982 року закінчив Київський державний художній інститут. Він був професором кафедри дизайну Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури. Організував 20 персональних виставок. Його твори зберігаються у музеях України та в особистих колекціях любителів мистецтва багатьох країн світу. Загинув 21 липня 2016 року на 67-році життя за нез'ясованих обставин.

Зараз ви читаєте новину «Друзі художника Крижанівського не вірять у його самогубство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути