середа, 11 червня 2014 20:17

Донські "казакі" тиждень тримають у заручниках контрактників з Хмельниччини

Донські "казакі" тиждень тримають у заручниках контрактників з Хмельниччини
Фото: zik.ua

У Хмельницькому родичі військових-контрактників сьогодні прийшли до обласної ради просити про порятунок. За словами людей, силовики вже з тиждень у заручниках. Їх силою утримують донські "казакі" на Луганщині.

Час від часу бранці надсилають смски з одного номера, але на дзвінки не відповідають. Люди вимагають у місцевої влади докласти хоч якихось зусиль для визволення вояків, йшлося у "Надзвичайних новинах" на ICTV.

Тиждень тому військові-контрактники були направлені у Артемівськ на Донеччину для посилення охорони одного із об'єктів, де зберігається велика кількість зброї. На залізничному вокзалі у Дебальцеве у них перевірили документи правоохоронці, а через 15 хвилин з'явилися до зубів озброєні донські "казакі".

Сім'ї військових кажуть: протягом тижня вони отримували від бранців лише смски з одного номера, коли передзвонювали – телефон був вимкнений. Люди не впевнені, що повідомлення надсилають саме їхні рідні.

Командири бранців запевняють: сьогодні розпочалися переговори щодо їхнього звільнення, однак коли і як це буде не відомо. Представники "казаків" запевнили, що заручники живі і перебувають у нормальних умовах, утримують бійців у місті Перевальську, фізичні тортури не застосовують.

Обласні чиновники взяли під особистий контроль хід переговорів між терористами та Міноборони, обіцяли кожні 2 години надавати сім'ям хоч якусь інформацію. Коли рідні бійців спілкувалися із чиновниками, стало відомо, що нібито завтра буде звільнено двох полтавських військових.

Зараз ви читаєте новину «Донські "казакі" тиждень тримають у заручниках контрактників з Хмельниччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути