четвер, 10 грудня 2015 16:32

Диверсант, який вбив "альфівця", був представником "Правого сектора" - джерело

Диверсант, який вбив "альфівця", був представником "Правого сектора" - джерело
фото: http://ukrsekta.info

Диверсант, який загинув сьогодні вночі під час спецоперації СБУ, був представником "Правого сектора". Про це повідомили джерела Gazeta.ua в правоохоронних органах.

"Цей чоловік — представник "Правого сектора" на прізвисько "Лісник". Його звати Олег Мужчиль. Він перший відкрив вогонь", - розповіли.

Речник "Правого сектора" Артем Скоропадський у коментарі Gazeta.ua сказав, що Олег Мужчиль пішов від них ще влітку. Розкритикував організацію.

"Мужчиля ми знали, як Сергія Амірова. Всі, хто з ним був знайомий, контакти з ним перервали ще влітку", - сказав Артем Скоропадський

50-річний Олег Мужчиль родом з Донецька.Позиціонував себе буддистським монахом. Називався Жамбо-лама. Захоплювався бойовими мистецтвами, зокрема карате. Цікавився східною філософією, психологією, психорегуляцією, психоінженерією. 1991 року Мужчиль зареєстрував першу буддистську релігійну організацію в Україні, 1993-го — Духовне управління буддистів, а потім — монастир. Він розташований в селищі Ольгино Волновахського району Донецької області. З початку війни на Донбасі Мужчиль пішов розвідником у "Правий сектор". У "Фейсбуці" має профіль на ім'я Сергій Аміров. Останній запис там за ранок 9 грудня з текстом "А день почався таки позитивненько" - про вибух у харківському магазині "Рошен".

Нагадаємо, у ніч на 10 грудня в Оболонському районі Києва співробітники СБУ штурмували квартиру з диверсантами. Під час спецоперації один зі зловмисників відкрив вогонь, внаслідок чого двоє бійців "Альфи" отримали поранення. Один з них пізніше помер. Одного диверсанта застрелили. Серед них були громадяни Росії. Радник глави СБУ Юрій Тандіт розповів, що затримана диверсійна група готувалася до проведення терористичних актів. Під час обшуків виявили 23 саморобних вибухових пристроїв, гранатомет, гранати, автоматичну зброю, набої до неї.

Зараз ви читаєте новину «Диверсант, який вбив "альфівця", був представником "Правого сектора" - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути