вівторок, 20 листопада 2012 17:22

Справу "дніпропетровських терористів" сфальсифікували?

Справу "дніпропетровських терористів" сфальсифікували?
Адвокати впевнені, що Дмитра Реву незаконно утримують в СІЗО. Фото: obozrevatel.com

Приводом для затримання 31 травня 2012 року підозрюваного у теракті в Дніпропетровську Дмитра Реви став дзвінок, який він нібито зробив зі свого мобільного телефону іншому підозрюваному Віктору Сукачову, щоб попередити його про обшук. Однак, як стверджують захисники, насправді цей дзвінок був здійснений працівником правоохоронних органів, який в той момент проводив обшук у квартирі Реви. Про це кореспондентові Gazeta.ua розповів Віталій Погосян, адвокат Дмитра Реви.

Нагадаємо, 27 квітня у Дніпропетровську сталася серія вибухів, внаслідок яких постраждали 12 чоловік. Наступне судове засідання над "дніпропетровськими терористами" відбудеться 27 листопада в Індустріальному суді міста.

"Під час проведення обшуку в житлі мого підзахисного один з оперативних працівників, який був присутній під час обшуку, взяв його мобільний телефон і набрав з мобільного номер Сукачова. Це послужило приводом для затримання мого підзахисного", - розповів захисник Віталій Погосян.

За словами адвоката, оперативник підтвердив, що дзвонив з телефону Дмитра Реви.

"Коли ми будемо розглядати справу я думаю факти фальсифікації ще спливуть. Там є багато надуманого, є багато припущень слідства", - розповів Віталій Погосян.

Дмитра Реву звинувачують у тому, що він спостерігав за тим, як Сукачов закладав бомбу.

"Щоразу у свідченнях Віктора Сукачова він говорив про те, що Рева немає відношення до дій, які відбувалися в Харкові, Запоріжжі та Дніпропетровську. Це говорить проте, що людину затримали на підставі телефонного дзвінка і продовжують незаконно утримувати в СІЗО", - додав Олександр Шишкін, адвокат Віктора Сукачова.

Нагадаємо, що Сукачов і Федоряк звинувачуються в створенні терористичної групи, виготовленні вибухових речовин, у скоєнні 3 замахів і 8 терористичних актів у Харкові, Дніпропетровську та Запоріжжі.

Зараз ви читаєте новину «Справу "дніпропетровських терористів" сфальсифікували?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути