четвер, 01 лютого 2024 16:00

"Чесна" Морозюк сховала квартири від арешту за схемою Гринкевичів

"Чесна" Морозюк сховала квартири від арешту за схемою Гринкевичів
Після корупційного скандалу з Гринкевичами 17 січня Соня Морозюк заявляла, що вона "чесна". Фотоколаж: hromadske.ua

Художниця Соня Морозюк, яка заявила про розрив стосунків з Романом Гринкевичем, підозрюваним у розкраданні грошей Міністерства оборони, передала під заставу за угодами позики дві квартири та галерею у Києві.

Таким чином сховала майно від арешту. Про це повідомили Hromadske.

15 січня Морозюк позичила шість мільйонів 700 тис. грн у матері Ліліани Семенюти, розповіли журналісти.

"Семенюта - звичайний ФОП, надає різні послуги - від дизайну до прибирання будинків. Також на неї записана ГО "Вік Можливостей", про інший бізнес жінки невідомо", - повідомило ЗМІ.

Одна з квартир художниці розташована в ЖК "Альтер Его" на Новопечерських липках. Ціна таких апартаментів стартує від шести мільйонів гривень.

Приблизно стільки ж коштує друга квартира Морозюк, яка розташовується у ЖК "Пори року".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матері Труханова подарували 11 мільйонів. Він позичив у неї $200 тисяч - опублікували декларацію мера Одеси

Через позику від матері Морозюк у нотаріуса наклала обтяження на всі три об'єкти нерухомості. У реєстрі нині це значиться як договір іпотеки.

Для чого все це зробили, у коментарі Hromadske пояснив юрист Ярослав Бутирін: "Є закон про іпотеку, й там вказано, що іпотекотримач є пріоритетним стягувачем. Тобто майно, забезпечене іпотекою, не можуть забрати".

Це означає, що, поки Соня Морозюк не поверне борг матері, її майно недоступне для арештів і конфіскацій.

"11 січня про арешт цих об'єктів повідомляли у ДБР. У переліку майна, яке для Бюро знайшло Агентство з розшуку та менеджменту активів, прямо згадувалися квартири та галерея Морозюк", - пише ЗМІ.

Утім, журналістське розслідування виявило, що жоден із трьох об'єктів нерухомості Морозюк станом на 31 січня 2024 року не арештували.

17 січня Морозюк заявляла в Instagram: "Я не візьму прізвище Гринкевич. Я не буду з людиною, яка зрадила мою країну. Зараз мені гидко, відчуваю себе обманутою та використаною. Я оберу бути чесною перед собою".

Раніше журналісти повідомляли, що Світлана Гринкевич, дружина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, передала під заставу за кредитними угодами чотири люксові квартири у Києві та Львові. Майно стало недоступним для арештів і конфіскацій.

У грудні Державне бюро розслідувань повідомило про затримання Ігоря Гринкевича. За словами правоохоронців, той пропонував співробітнику бюро $500 тис. Хабар нібито мав посприяти поверненню майна, вилученого у підконтрольних бізнесмену компаній в ході розслідування раніше відкритого провадження.

Печерський районний суд обрав Гринкевичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю 429 млн 440 тис. грн застави.

Бюро повідомило, що майно родини і компаній львівського бізнесмена арештували. Злочинна організація завдала державному бюджету збитків на майже мільярд гривень, розповіли правоохоронці.

Міністерство оборони розірвало всі договори з компаніями, пов'язаними з Гринкевичем.

22 січня суд відправив у СІЗО сина Гринкевича - Романа. Він - п'ятий підозрюваний у справі про постачання неякісного одягу для Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «"Чесна" Морозюк сховала квартири від арешту за схемою Гринкевичів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути