пʼятниця, 17 лютого 2012 09:33

Через японські снігопади загинули більше 100 осіб

Через японські снігопади загинули більше 100 осіб

В Японії в результаті масштабних снігопадів загинули не менше 103 чоловік. Про це повідомляє місцеве управління пожежної охорони.

Більшість жертв - не менше 60 осіб - складають люди, що намагалися очистити від снігу дахи власних будинків. В основному це літні люди старше 65 років. Менш частими є випадки смерті від лавин або великих мас снігу, що падають з дахів та інших підвищень.

Сильні снігопади пройшли практично по всій території країни. За даними Associated Press, в деяких районах Японії висота сніжного покриву в 2-5 разів перевищила середньорічну норму.

16 і 17 лютого найбільш потужні опади зафіксовані в префектурах Тояма і Ісікава на західному узбережжі острова Хонсю. Метеорологічне агентство Японії попереджає про те, що в окремих районах тут можливі лавини, грози, високі хвилі на узбережжі та аномальне пониження температури. Крім того, метеорологи попереджають про загрозу снігових заметів.

За останні роки найбільше число жертв снігопадів і похолодання припало на зиму 2006-го. Тоді на території Японії загинули 152 людини.

Зараз ви читаєте новину «Через японські снігопади загинули більше 100 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути