пʼятниця, 10 квітня 2015 16:41

Частина батальйону ОУН у Пісках погодилась проходити злагодження

Частина батальйону ОУН у Пісках погодилась проходити злагодження
Фото: lb.ua

Питання батальйону ОУН у Пісках вирішилось: бійці будуть виходити на бойове злагодження для подальшого виконання завдань за стандартами ЗСУ.

Про це у своєму Twitter повідомив волонтер Роман Донік, який перебуває на місці подій.

"Без шуму і пилу, питання вирішилося. ОУН буде виходити на злагодження. Ніяких кругових оборон і штурмів. Всі штатно", - написав волонтер.

У свою чергу Борис Гуменюк, який командував батальйоном ОУН у Пісках, розповів ТСН.ua про розкол у формуванні. За його словами, місяць тому, у березні, між батальйоном ОУН та Міноборони була досягнута домовленість про входження батальйону до складу Збройних сил.

"І ми вже місяць перебуваємо у складі Збройних сил, безпосередньо на Житомирському полігоні. Ми зайшли до складу новоствореної 81-ї десантної штурмової тактичної бригади та формуємо новий підрозділ. Як окремий підрозділ ми зберегли свою назву ОУН, ми зберегли свої шеврони, свою структуру, ієрархію тощо", - сказав Гуменюк.

Проте до Збройних сил батальйон ОУН увійшов не всім складом. У Пісках, за словами Гуменюка, під командуванням Миколи Коханівського лишилося всього близько 10% батальйону.

"Це ті, хто вирішив залишитися з Коханівським або в силу різних обставин не міг бути в складі Збройних сил - або ЗСУ їх не хотіли, або вони самі не хотіли. Комусь, наприклад, не дозволяє судимість, комусь - відсутність громадянства, комусь - стан здоровя, комусь - вік", - пояснив Гуменюк.

Він підтримує роззброєння частини батальйону, яка відкололася та лишилася у Пісках.

"Те, що зараз відбувається у Пісках - це перфоманс, який влаштовує Коханівський. Якщо хтось хоче собі мати кишенькову армію чи армієчку і робити на цьому політику, перепрошую, у нього або не все гаразд з головою, або він просто ворог", - наголосив Гуменюк.

Нагадаємо, начальник штабу ОУН Богдан Тицький повідомляв, що військові БТРами оточили їх штаб та поставили ультиматим негайно здати зброю і залишити позиції

Зараз ви читаєте новину «Частина батальйону ОУН у Пісках погодилась проходити злагодження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути