середа, 27 серпня 2014 15:43

Буду вірити, що у вас скоро не буде Путіна - льотчиця Савченко у суді

Буду вірити, що у вас скоро не буде Путіна - льотчиця Савченко у суді
Надія Савченко прийшла на засідання у футболці з тризубом. Фото: Марк Фейгін

Українська льотчиця Надія Савченко, справу якої розглядає суд у Воронежі, заявила на засіданні, що не визнає своєї провини і не причетна до вбивства російських журналістів.

"Не визнаю себе винною, не вбивала журналістів. Я не розумію, який стосунок російське слідство, суд мають до подій в Україні. Я – військовослужбовець України і виконувала свою роботу. Як іноземці можуть вирішувати, як я маю захищати Батьківщину?" – процитував заяву Савченко у своєму "Твіттері" її адвокат Микола Полозов.

На відео, оприлюдненому інтернет-телебаченням Hromadske.tv, Савченко також наголошує: "У вас немає справедливості, у вас немає закону. Дякувати Богу, що у нас уже немає Януковича. Буду вірити, що у вас скоро не буде Путіна".

Полозов заявив, що суд поки не навів жодних доказів причетності Савченко до вбивства на Донбасі російських журналістів.

30 серпня спливає термін арешту Надії Савченко. Слідство у її справі просить суд продовжити арешт до кінця жовтня. Савченко воювала на сході України у складі добровольчого батальйону "Айдар". У червні вона потрапила у полон до проросійських бойовиків. На початку липня зʼясувалося, що українська льотчиця перебуває у Росії, у слідчому ізоляторі Воронежа.

Захист Надії Савченко наголошує, що її викрали. У День Незалежності України Петро Порошенко заочно нагородив Надію Савченко орденом "За мужність" ІІІ ступеню.

Зараз ви читаєте новину «Буду вірити, що у вас скоро не буде Путіна - льотчиця Савченко у суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути