понеділок, 23 січня 2023 14:05

Брали хабарі з паломників ‒ СБУ викрила корупціонерів на держкордоні
4

На Одещині Служба безпеки України заблокувала схему отримання хабарів митниками та прикордонниками під час перетину кордону іноземцями.

За даними слідства, керівники одного з митних постів та відділу прикордонної служби систематично вимагали та отримували гроші від юдейських паломників. Про це повідомили в Управлінні СБУ в Одеській області.

СБУ заблокувала схему отримання хабарів митниками й прикордонниками на Одещині
Фото: t.me/SSU_Odesa
СБУ заблокувала схему отримання хабарів митниками й прикордонниками на Одещині
СБУ заблокувала схему отримання хабарів митниками й прикордонниками на Одещині
СБУ заблокувала схему отримання хабарів митниками й прикордонниками на Одещині

Схема стала для хабарників особливо прибутковою після повномасштабного вторгнення РФ та закриття повітряного простору України для цивільних перевезень.

"Посадовці контрольно-пропускного пункту умисно і безпідставно затягували проходження іноземцями митного та прикордонного контролю під час їх виїзду до Молдови. "Ретельно" перевіряли документи, особисті речі, транспортні засоби тощо. У такий спосіб зловмисники примушували до сплати хабарів, усвідомлюючи що затримка на кордоні призведе до запізнення на літак. Вартість безперешкодного перетину кордону одного транспортного засобу становила від 150 до 500 доларів США", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Один із керівників "Слуги народу" втрапив у гучний скандал: подробиці

Оперативники СБУ задокументували декілька епізодів вимагання та отримання хабарів. Одного з організаторів схеми затримали. Це ‒ старший зміни, головний державний інспектор Управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Одеської митниці. "Пов'язали" його після отримання чергового хабара. У фігуранта знайшли значну суму готівки у різній валюті.

"Для отримання доказів протиправної діяльності правоохоронці провели ряд обшуків в службових приміщеннях митного посту та відділу прикордонної служби. А також за місцями проживання фігурантів провадження. Вирішується питання щодо затримання інших фігурантів та подальше повідомлення про підозри за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення всіх учасників корупційної схеми", ‒ повідомили в СБУ.

В Одесі хабарник вистрибнув з вікна, коли його затримували на злочині. Правоохоронці затримали чоловіка, який є одним із організаторів схеми вимагання хабарів за отримання кваліфікаційних документів моряка.

Правоохоронці викрили масштабну схему поборів на Одеській митниці. Корупціонери без хабарів не пропускали в Україну навіть генератори. Про це повідомило Державне бюро розслідувань.

Зараз ви читаєте новину «Брали хабарі з паломників ‒ СБУ викрила корупціонерів на держкордоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути