вівторок, 04 червня 2013 02:25

"Боже мій! Це шкуродерство" — У Миколаївській області на ракетному полігоні виявили закатованих ведмедів
7

Фото: Фото надане Музою Маховою

На території колишнього полігону ракетної дивізії, прилеглої до села Грушівки, Первомайського району Миколаївської області захисниками дикої природи було виявлено три ведмедя. Їх утримують під відкритим небом в іржавих контейнерах, годують запліснявілим хлібом, а також нацьковують на них мисливських собак.

Зокрема, як стало відомо Gazeta.ua, у зв'язку з цим волонтери Міжнародної зоозахисної організації "Four paws" провели власне розслідування, прибувши на місце утримання тварин.

"Те, що постало перед нами, можна назвати тільки одним словом — садизм над представниками дикої фауни, занесених до Червоної Книги України, до Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи, які перебувають під захистом держави відповідно до Бернської конвенції", - зазначила керівник громадської організації "Миколаївське міське товариство захисту тварин" Муза Махова.

Активісти викликали міліцію за місцем незаконного утримання ведмедів і протягом 3-х годин давали їй свідчення. На місце події прибула також начальник районної екологічної інспекції Ірина Мельник.

"Приєднався швидко до нас іще один учасник подій, який приїхав на дорогій іномарці і "пас" нашу команду до самого від'їзду. У нас склалося враження, що саме йому належать ці жахливі контейнери з ведмедями. Але він в цьому не зізнався навіть міліції, хоча всіляко виявляв своє невдоволення нашим перебуванням поруч з цими тваринами", - розповіла Махова.


За словами громадських діячів, найголовнішим питанням в історії з ведмедями було їхнє транспортування в інше місце.

"Але це рішення не змогли прийняти ані оперативно-слідча бригада Первомайського міського відділу УМВС, ані начальник екологічної інспекції Первомайського району", - підкреслили екологи.

Водночас, у зв'язку із інцидентом Махова звернулася з відкритими листами до прем'єр-міністра М.Азарова, міністра екології та природних ресурсів України О.Проскурякова, губернатора Миколаївської області М.Круглова та інших високопоставлених чиновників.

Активістка закликала взяти під особистий контроль "цю надзвичайну подію в Миколаївській області, в результаті якої світова спільнота стала свідком безпрецедентної жорстокості по відношенню до зникаючих видів дикої фауни".

"Також прошу взяти під особистий контроль питання евакуації вищеназваних ведмедів у Закарпатський національний реабілітаційний центр "Синевир", - підкреслила захисник дикої природи.

Зараз ви читаєте новину «"Боже мій! Це шкуродерство" — У Миколаївській області на ракетному полігоні виявили закатованих ведмедів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути