Ексклюзиви
середа, 07 жовтня 2015 19:14

Боєць роти "Торнадо" вбитий при спробі затримання - Матіос

Боєць роти "Торнадо" вбитий при спробі затримання - Матіос
Фото: 112.ua

Співробітники міліції Луганської області застосували зброю під час затримання розшукуваного військовою прокуратурою співробітника роти "Торнадо" на прізвисько "Товстий", який чинив озброєний опір.Повідомив заступник генпрокурора -головний військовий прокурор Анатолій Матіос на своїй сторінці в соцмережі Facebook в середу.

"Годину назад, при спробі затримання поблизу м. Привалля працівниками УМВС у Луганській області, вчинив збройний опір (вистрелив у міліціонерів обойму з пістолета Макарова і намагався кинути гранату) та був знешкоджений розшукуваний військовою прокуратурою за вчинення особливо тяжких злочинів, раніше п'ять раз засуджений співробітник роти "Торнадо" Дьякон В.М. ( кличка "Толстый"). Внаслідок законного застосування зброї працівниками міліціі, до приїзду швидкої допомоги, підозрюваний помер", - написав Матіос.

Матіос зазначив, що у місці переховування розшукуваного виявлені снайперська гвинтівка, 5 гранат, набої і раніше викрадені у мешканців Луганської області матеріальні цінності та автомобіль.

"Згідно показів потерпілих у справі, загиблий спільно з "Моджахедом" відрізнявся найбільшою жорстокістю і безжальністю при катуванні незаконно затриманих цивільних людей.Така от доля і результат безлічі людських сліз та горя", - повідомив головний військовий прокурор України.

Як повідомлялося, в червні в Луганській області затримані і судом арештовані 8 осіб, у тому числі семеро бійців роти "Торнадо". Для всіх затриманих обрано судом запобіжний захід у вигляді арешту без застави. 18 червня глава МВС Арсен Аваков заявив, що підписав наказ про розформування роти. Спецпідрозділ МВС "Торнадо" виведено з місця несення служби.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляв, що Головна військова прокуратура з березня розслідувала особливо тяжкі злочини, вчинені бійцями роти МВС "Торнадо" в зоні АТО, серед них є неодноразово судимі особи.

Зараз ви читаєте новину «Боєць роти "Торнадо" вбитий при спробі затримання - Матіос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути