субота, 04 травня 2013 10:41

Бортпровідниця "Air India" 40 хвилин керувала літаком, поки пілоти спали

Шокуючий нехлюйством інцидент стався на рейсі авіакомпанії "Air India" з Бангкока в Делі: обидва пілоти пішли спати, і 40 хвилин за штурвалом сиділа стажерка. Потім вона випадково відключила автопілот, і пілотів довелося терміново розбудити.

Інцидент стався на рейсі AI 133 з Бангкока, на висоті 11 тисяч метрів. Як повідомляє "Times of India", коли лайнер набрав необхідну висоту, перший офіцер Равіндра Нат повідомив, що йому потрібно в туалет, покинув кабіну пілотів і приліг поспати в салоні бізнес-класу.

У документах авіакомпанії вказується, щоб мінімум один пілот перебував у кабіні, контролюючи політ і, у разі необхідності, відключаючи автопілот і приймаючи на себе управління. Однак через півгодини і капітан судна Бі Кей Соні вирішив приєднатися до колеги. Щоправда, перед тим, як прилягти, він покликав двох бортпровідниць, в тому числі юну Каніку Калу, і кілька хвилин пояснював їм, як керувати літаком.

Після цього капітан Соні увімкнув автопілот і приєднався до свого помічника. Поспати їм вдалося близько 40 хвилин, після чого, як повідомляє видання, Калу їх розбудила, і вони поспішили в кабіну. Виявилося, бортпровідниця випадково відключила автопілот, піддавши небезпеці життя 166 пасажирів на борту.

Про інцидент повідомив четвертий член команди. "Air India" та Управління цивільної авіації (Directorate General of Civil Aviation, DGCA) підтвердили факт інциденту і повідомили, що всі члени екіпажу відсторонені від польотів у зв'язку з порушенням техніки безпеки. Йде розслідування.

Зараз ви читаєте новину «Бортпровідниця "Air India" 40 хвилин керувала літаком, поки пілоти спали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути