вівторок, 02 квітня 2013 13:58

Бортницька станція аерації витримає столичний паводок

Бортницька станція аерації витримає столичний паводок
Фото: cripo.com.ua

Бортницька станція аерації витримає весняне підтоплення в столиці. Про це під час брифінгу заявив директор станції Володимир Бражник.

Він запевнив, що на Бортницькій станції в запасі є ще чотири резервні відстійника, які вони можуть задіяти в разі підтоплення.

"Зараз запас ємності на мулових полях — один метр. Ми паводок зможемо витримати. От якби ми дамби не нарощували, то станція навіть року не пропрацювала, мул розлився б. Гроші в укріплення мулових полів вкладаються дуже правильні", - зазначив Бражнік.

Він заявив, що Бортницька станція аерації щодоби приймає 12 тис куб м мулу. Всього там зараз 9 млн куб м осаду. Володимир Бражник зауважив про необхідність будівництва заводу по термічній утилізації осадів або впровадження інших новітніх технологій, які дозволять значно зменшувати їх об'єм.

Водночас він спростував інформацію, що в укріпленнях мулових полів є тріщини, і осад може потрапити в Дніпро.

"Мулові поля знаходяться від Києва на відстані 10-12 кілометрів. Навіть якщо ці дамби прорве нічого в Дніпро не потече. До річки 12 кілометрів. Максимум, що може бути — затопить поля, що оточують мул. Ми робили гідрологічний аналіз ґрунтів. Згідно цих висновків, до підземних вод ще 35 метрів через глинясті ґрунти. А це майже замок для мулу", - запевнив Володимир Бражнік.

Голова правління Київводоканал Валерій Ченчевий додав, що 2014 року розпочнеться будівництво насосної станції першого підйому на перший блок, що значно спростить роботу фільтрації промислових та побутових стоків міста та області.

Зараз ви читаєте новину «Бортницька станція аерації витримає столичний паводок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути