четвер, 23 липня 2015 19:52

Бойовики будують свою "Стіну" - ОБСЄ

Бойовики будують свою "Стіну" - ОБСЄ
Фото: ukr.obozrevatel.com

Сторони протистояння на Донбасі проводять активну фортифікацію своїх позицій.

Про це заявив заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг під час брифінгу в четвер у Києві, повідомляє Укрінформ.

"Ми продовжуємо фіксувати багато озброєння і пересування військових вантажних автомобілів з персоналом і зброєю на територіях так званих ДНР/ЛНР, а також контрольованих урядом територіях", - сказав він.

Зокрема, спостерігачі фіксували 120-мм міномети, реактивні системи залпового вогню, завантажені амуніцією траки, танки Т-64, уточнив Хуг.

"Це говорить про збільшення військової активності в зоні АТО, що є порушенням Мінських домовленостей. Крім того, ми бачили активну фортифікацію оборонних позицій уздовж лінії зіткнення. Ці дані були підтверджені нашими безпілотними літальними апаратами", - наголосив він, додавши, що, як і минулого тижня, безпілотник отримав знімки, які свідчать про велику концентрацію військової техніки в районі контрольованого ДНР н.п. Комсомольське.

Водночас, за його словами, безпілотники ОБСЄ продовжують зазнавати серйозних ударів з боку потужних приладів радіоелектронної боротьби в основному на контрольованих ДНР територіях.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики будують свою "Стіну" - ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути