четвер, 06 серпня 2015 13:02

Бойовики обстрілюють житлові квартали донецьких передмість. Карта АТО
3

Ситуація на Донбасі. 6 серпня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 5 серпня
Ситуація на Донбасі. 4 серпня

Учора на фронті зафіксовано деякі зменшення кількості епізодів порушення режиму тиші з боку НЗФ. Натомість ситуація залишається дуже складною і бойові дії на ключових ділянках оборони (йдеться про Горлівку, Мар'їнку, Донецький аеропорт) тривають практично безперервно.

Про це в ході брифінгу повідомив речник адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник, передає Gazeta.ua.

"На Луганському напрямку вчора цілий день тривали перестрілки між бойовиками та українськими військовими у Щасті. Ще одну збройну провокацію бойовиків зафіксовано у Станиці Луганській. На цій ділянці фронту противник контролює правий високий берег річки Сіверський Донець і намагається скористатися цією перевагою, обстрілюючи наші позиції.

Дещо неспокійніше було вчора на заході області. Близько 2 години ночі ворог півгодини обстрілював українські укріплення поблизу м. Золоте. Вогонь вівся з окупованого Первомайська. Поблизу Троїцького ближче до вечірніх сутінок пройшла перестрілка із застосуванням протитанкових ракетних комплексів та бронетехніки. Уже пізно ввечері ці ж позиції бойовики обстріляли з використанням 122-мм гармат.

Донецький напрямок. У районі Світлодарська вчора було достатньо спокійно, зафіксовано лише кілька епізодів стрільби з кулеметів та Гранатометів по наших позиціях. Це відбулося в Луганському та Лозовому.  Біля Санжарівки, яка знаходиться ближче до Дебальцевого, українських військових близько години обстрілювали з міномета.

На північ і захід від Горлівки обстановка залишається незмінно складною. Найважче у населених пунктах, які розташовані вздовж залізниці Артемівськ-Горлівка, йдеться про с. Курдюмівка, Перше Травня і Майорськ, який впритул прилягає до Горлівки. Південніше біля с. Верхньоторецьке рано-вранці і пізно ввечері також відбулися 2 збройні провокації окупантів.

У західних передмістях Донецька без змін, бойові дії тривають там цілодобово. Найбільше дісталося Авдіївці, житлові квартали якої тричі були обстріляні з гармат калібром 122 мм, що розташовані у с. Спартак. Другою гарячою точкою на цій ділянці фронту залишається Мар'їнка, де через нашу оборону регулярно намагаються прорватися ДРГ противника. Також на цих рубежах по позиціях сил АТО активно працюють снайпери", - розповів Мотузяник.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики обстрілюють житлові квартали донецьких передмість. Карта АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути