субота, 14 травня 2011 12:49

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

Більше 15 тисяч японців стали жертвами землетрусу та цунамі

Більше 15 тисяч японців стали жертвами землетрусу та цунамі

Національне поліцейське агентство Японії підтвердило загибель 15 037 людей в результаті руйнівного землетрусу і цунамі 11 березня. За даними поліції на суботу, у списку жертв значаться 8984 людини з префектури Міягі, 4427 осіб з префектури Івате і з префектури Фукусіма - 1562 людини.

Список зниклих скоротився до 9487 осіб, велика частина з них припадає на ці три префектури. У списку постраждалих, як і раніше значаться 5282 людини.

За даними поліцейського агентства, у тимчасових притулках залишаються близько 115 тис. людей, які залишили будинки через ризик радіоактивного опромінення або позбавлені даху над головою внаслідок стихії. Так, в префектурі Міягі - 32,8 тис. тимчасово переміщених осіб, в Івате - 36,5 тис., в Фукусіма - 24, 4 тис. Ще 21 тис. осіб розміщені в евакуаційних центрах 15 муніципалітетів, у тому числі в Токіо.

11 березня в 130 км від північно-східного узбережжя японського острова Хонсю стався руйнівний землетрус магнітудою 8,9, яке викликало потужне цунамі. У результаті на деяких японських АЕС виникли проблеми, найбільш серйозні - на "Фукусіма-1", де в результаті виходу з ладу системи охолодження реакторів сталося кілька пожеж і вибухів, виник витік радіації в атмосферу і воду.

У зв'язку з цим уряд був змушений евакуювати мешканців районів, чиї будинки розташовані в радіусі 20 км від станції. Пізніше було прийнято рішення про евакуацію і тих, хто проживає в радіусі від 20 км до 30 км від АЕС.

Зараз ви читаєте новину «Більше 15 тисяч японців стали жертвами землетрусу та цунамі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути