понеділок, 26 березня 2012 13:37

Білоруській опозиції дозволили голосно покритикувати Лукашенка
12

Фото: Фото: BBC-news

Білоруська опозиція вийшла на ходу в "День волі" - річницю заснування Білоруської народної республіки в 1918 році. Присутні вимагали від влади звільнити засуджених політиків. У ході брали участь до 1500 осіб, оцінки ГУВС вдвічі скромніші. Мітинг був санкціонований і обійшовся без затримань.

Це перша акція після подій 19 грудня 2010 року, на яку зібралося стільки людей. Учасники мітингу вимагали звільнення опозиціонерів, що знаходяться в ув'язненні, а також вимагали проведення в країні вільних виборів. Вони тримали в руках біло-червоно-білі прапори, символіку опозиційних політичних партій.

Правоохоронні органи не перешкоджали присутнім висловлювати свої політичні погляди.

Організатори заходу назвали "провокаційними" дії невстановлених осіб, які перешкоджали приїзду до місця мітингу машини зі звукопідсилювальною апаратурою, в результаті чого виступаючим довелося звертатися до присутніх за допомогою мегафону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Жалейте Януковича, лучше не будет. От побачите"

Як повідомлялося, Мінміськвиконком дозволив опозиції проведення акції, приуроченої до річниці утворення Білоруської народної республіки. Заявлений організаторами маршрут ходи узгоджений.

Відповідно до заявки, поданої в Мінміськвиконком приватними особами, 25 березня планувалося провести ходу від Академії наук по вулиці Сурганова, до парку Дружби народів біля площі Бангалор. У кінцевій точці маршруту заплановано проведення мітингу. Заявлена чисельність учасників - до 1 тисячі осіб. При цьому організатори зобов'язалися вжити заходів щодо забезпечення порядку і безпеки за час акції, гарантували в разі необхідності забезпечення медобслуговування і прибирання території після закінчення мітингу.

Білоруська опозиції 25 березня традиційно проводить акцію, приурочену до утворення в 1918 році Білоруської народної республіки. Як самостійна держава БНР існувала в 1918-1919 роках, пізніше уряд республіки був змушений емігрувати.

Зараз ви читаєте новину «Білоруській опозиції дозволили голосно покритикувати Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути