пʼятниця, 26 квітня 2013 16:20

Американці через затонулий катер 14 годин плавали в морі, що кишить акулами

Американці через затонулий катер 14 годин плавали в морі, що кишить акулами
Фото:naglubine.com

Канікули в Сент-Люсії для американських брата з сестрою обернулися боротьбою за виживання. Ден і Кейт Сускі опинилися сам на сам у відкритому морі, бо їх човен затонув, і їм довелося 14 годин уплав добиратися до берега, пише AP.

30-річний бізнесмен з Сан-Франциско Ден Сускі та його 39-річна сестра-архітектор із Сіетла Кейт вирішили провести день, рибалячи у Карибському морі. Разом з капітаном і ще одним членом екіпажу вони запливли на катері на відстань 13 кілометрів від берега, і у них на гачку вже був "король океану" марлин, як раптом їх судно почало заливати водою. Капітан став просити про допомогу по радіозв'язку, але в цей момент кабіну з двигуном затопило і катер пішов на дно. Був відданий наказ залишити борт, і всі четверо в рятувальних жилетах опинилися у воді.

"Капітан закликав триматися разом і чекати, поки нас знайдуть", - згадує Кейт.

Вони прочекали годину, але ніяких змін не відбулося, і тоді американка запропонувала плисти.

"Ми не можемо залишатися тут. Якби нас шукали, то вже б знайшли", - сказала вона своїм товаришам по нещастю.

Всі четверо вирушили в дорогу, але через деякий час почався дощ і піднялися хвилі, і Сускі втратили із виду чоловіків.

Крім трагічних думок про долю капітана і його товариша, їх не менше турбувало те, що буде з ними самими, тим більше, що хвилі на морі піднімалися, а сонце починало сідати.

"Ми усвідомлювали, в якому скрутному ми положенні. Ми лицем до лиця зіткнулися з загрозою смерті. Потонемо? Нас з'їдять акули? Переохолодження? Наші ноги просто відмовлять, і ми не зможемо більше плисти?" - ділиться переживаннями Ден Сускі.

Вони намагалися відволікати себе розмовами на абстрактні теми, але обидва насилу відганяли від себе криваві кадри з фільмів, де плавці стають жертвами акул.

"Мені було так страшно. Здавалося, мене вирве", - намагалася перебороти себе Кейт.

Але на щастя, акул на шляху американців не зустрілося. Замість цього вони зіткнулися з іншим випробуванням - всього за дев'ять метрів від берега. Дно було всіяне гострими скелями, і їм довелося плисти далі, щоб знайти місце, де був пісок.

Вони вийшли на сушу опівночі і ледь стояли на ногах від слабкості. "Ми шукали людей, насолоджувалися теплом і попутно рвали нестиглі манго і банани. Це були, напевно, найсмачніші банани в нашому житті", - переоцінює події американець.

Через три години їм зустрілася жінка, яка викликала "швидку допомогу". Їх обох госпіталізували з зневодненням і тендинитом (запаленням і дистрофією тканин сухожиль). Капітан і його помічник, як з'ясувалося, були врятовані через 23 години.

Міністр туризму Сент-Люсії обіцяв розслідувати обставини аварії корабля. Але брат з сестрою нікого не звинувачують в події. "Головне, що ми живі. Я ще ніколи не зустрічала світанки з такою любов'ю, як зараз", - щаслива своєму порятунку Кейт.

Зараз ви читаєте новину «Американці через затонулий катер 14 годин плавали в морі, що кишить акулами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути