понеділок, 08 серпня 2016 18:06

Активісти штурмують суд: є поранені

Активісти штурмують суд: є поранені

У Братському районному суді Миколаївської області близько 30 активістів заблокували вихід із зали суду, де відбулося засідання у справі кіборга з позивним Бізон – Геннадія Дуброва. "Бізона" залишили у СІЗО, де він сидить уже півроку. Наразі відбувається штурм суду, є поранені. Про це повідомляє "Тиждень".

За словами активістів, винесений вирок є необґрунтованим, тому збираються залишатися в залі суду до того часу, поки рішення не буде змінене.

"Не випускаємо суддю та обвинувача через те, що ми хочемо нормального вироку суду. Ми надали всі документи для того, щоб Бізона випустили на депутатські поруки або під домашній арешт. Зокрема, у залі суду зараз перебуває нардеп", – розповіла активістка Ірина Цибух.

Зазначимо, АТОшника, який повернувся з війни, звинувачують у причетності до подій під Верховною Радою 31 серпня 2015 року. Після вибуху "Бізон" почав тікати, його разом із іншими мітингувальниками хотіли затримати. Він чинив супротив правоохоронцям, вдарив одного з них в обличчя. Тепер кіборгу інкримінують участь у масових заворушеннях та супротив правоохоронцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під гараж заклали гранату

Нагадаємо, 31 серпня 2015 року під будівлею Верховної ради України після голосування за зміни до Конституції сталася бійка між противниками змін до Конституції та працівниками правоохоронних органів. Унаслідок вибуху боєприпасу четверо бійців Нацгвардії померли від поранень. 18 підозрюваним суд обрав запобіжний захід.

Зараз ви читаєте новину «Активісти штурмують суд: є поранені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути