четвер, 10 листопада 2011 10:32

Акція студентів у Лондоні: поліція цього разу особливо не церемонилася
16

Фото: Фото: Reuters

Підсумком студентської демонстрації, яка пройшла напередодні в столиці Великобританії стало затримання 24 осіб, повідомив журналістам представник Скотланд-ярда.

За даними поліції, дванадцять осіб затримано за порушення громадського порядку, три людини - за правопорушення під час проведення масових заходів, один - за носіння зброї, ще троє - за володіння знаряддями для нанесення кримінального збитку. Що ставиться в провину іншим затриманим, поки не уточнюється.

Студенти пройшли маршем від центру британської столиці в діловий район Сіті. За даними поліції, в демонстрації взяли участь більше двох тисяч осіб, за словами організаторів - майже 10 тисяч: студенти, школярі та молодіжні активісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мародери завдали збитків Британії на 133 мільйонів фунтів

Безпека та правопорядок на заході забезпечували близько чотирьох тисяч поліцейських, які заготовили на випадок крайньої необхідності гумові кулі для злісних порушників спокою, проте застосувати їх не довелося. Поліцейські в основному використовували випробувані раніше фізичні методи утримання натовпу під контролем - зокрема, так званий метод "котла", коли групи демонстрантів беруться в кільце супроводу.

"Поліція себе вела дуже агресивно з самого початку. Служби безпеки були з щитами і бронежилетами - вони відштовхували всіх, хто намагався підійти ближче. Ми протестували мирно, а ось вони діяли жорстко", - заявив один з протестуючих.

"З нами поводилися як з худобою. Ганяли туди-сюди весь день. Іноді з оточення вибігали поліцейські і били демонстрантів, щоб вони не збиралися групами. Я намагався вийти в туалет - але навіть цього вони мені не дозволили. Правоохоронці вели себе огидно. .. Втім, як і завжди", - розповів учасник акції.

Нагадаємо, поліцію змусили вести себе агресивно після серпневих погромів у Лондоні. Кілька десятків людей прийшли до будівлі поліції в районі Тоттенхем з вимогою надати інформацію про обставини загибелі місцевого жителя Марка Даггана, застреленого поліцейськими при затриманні 4 серпня. Після того, як поліція Тоттенхема не змогла чітко відповісти на запитання присутніх, у районі почалися погроми. Також повідомлялося про численні випадки мародерства.

Зараз ви читаєте новину «Акція студентів у Лондоні: поліція цього разу особливо не церемонилася». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути