середа, 11 січня 2012 15:13

Адвокат шість днів не міг пробитися до вбивці 5 співробітників "Приватбанку"

Адвокат шість днів не міг пробитися до вбивці 5 співробітників "Приватбанку"

У справі "приватбанківських грабіжників" новий скандальний поворот. Володимир Моїсеєнко, який є адвокатом головного обвинуваченого, розповів, що протягом 6 днів не міг потрапити до свого підзахисного. Усі головні слідчі дії, у тому числі визнання провини, було отримано у Максима Рудичева без присутності його адвоката.

32-річний Максим Рудичев і його 30-річний кум Сергій Ломако звинувачуються в тому, що 29 грудня, розстріляли п'ять працівників відділення з обслуговування VIP-клієнтів "ПриватБанку". В 14:56 надійшов сигнал тривоги, приватна охорона прибула на місце через 4 хвилини і виявила 5 трупів. За кілька хвилин кілери встигли провести 10 прицільних пострілів, розібрати системний блок з відеозаписом і втекти. При цьому працівники сусідніх офісів і відвідувачі найближчого кафе не помітили і не почули нічого підозрілого.

Слідством затриманому 30 грудня Максиму Рудичеву був наданий безкоштовний адвокат. Сім'я Рудичева висловила йому недовіру і в той же день уклала договір з адвокатом Володимиром Моїсеєнком.

"30 грудня я написав заяву про те, щоб мене допустили до участі у справі, але тільки 4 січня вперше побачив свого підзахисного", - заявив Володимир Моїсеєнко.

Моїсеєнко - відомий донецький адвокат, раніше він захищав видавця "Донецької мафії" Бориса Пенчука, звинуваченого у здирництві у Бориса Колесникова.

"У день затримання Максима, коли ми привезли нашого адвоката в УБОЗ, до нас вийшов чоловік, простягнув візитівку, сказав що мій брат у всьому зізнався, але шепнув, що не винен, - каже сестра Рудичева - Марина. - Цей адвокат зажадав у моєї мами сто доларів і пообіцяв, що Максима більше бити не будуть. Ми йому кажемо: "Ідіть, ми відмовляємося від ваших послуг, а він розвертається і йде "захищати".

Сестра вважає, що життя Максима Рудичева знаходиться в небезпеці.

"У нього є дружина і дитина, йому є чим погрожувати. А 30 грудня, коли я його побачила в УБОЗі, Максим йшов з опущеною головою, а на голові синець на половину лисини - від потилиці до вуха. Я крикнула: "Братику", а він мене не впізнав - глянув крізь мене, ніби збожеволів", - розповіла Марина.

Як розповів колишній напарник затриманого Рудичева, щоб потрапити у відділення з обслуговування VIP-клієнтів "ПриватБанку", треба попередньо домовитися з банківською службою безпеки, в день візиту подзвонити по домофону, назвати ім'я і мету. Все це фіксують камери відеоспостереження. Таким чином, всередину відділення, що піддалося нападу, можуть потрапити тільки "свої": співробітники або віп-клієнти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У пограбованому донецькому банку заперечили факт викрадення 5,5 мільйонів

У той же час у першій декаді грудня Максим Рудичев, який офіційно є безробітним, побував у цьому відділенні в якості позаштатного співробітника фірми "Явір". Рудичев і ще один співробітник "Явора" встановлювали відеокамери після налагодження. Глава МВС Віталій Захарченко вважає, що саме тоді Рудичев і придумав план пограбування, заздалегідь вирішивши, що заради грошей буде вбивати.

5 січня міліція виловила в одному з донецьких ставків зброю, з якої нібито й розстріляли п'ятьох працівників банку. Пістолети виявилися саморобними. Міліція вже встановила особу, яка виготовила і продала затриманим цю зброю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Очевидець: кулі в клієнтів банку в Донецьку потрапили не випадково

Але навіть після цих знахідок "білими плямами" залишаються два питання: де гроші і де жорсткий диск із записом пограбування, який злочинці забрали з собою. За другим пунктом поки відповіді немає. По першому - міліція наполягає, що грабіжники не винесли з банку ні копійки. Грабіжники Рудичев і Ломако не взяли навіть тих грошей, які були у відкритому доступі - на столі у голови і в столах менеджерів. Незрозумілим у такому випадку залишається їх мотив.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат шість днів не міг пробитися до вбивці 5 співробітників "Приватбанку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути