понеділок, 23 січня 2012 16:32

9-річна одеситка витягла з пожежі молодшу сестру

20 січня в Балті 9-річна дівчинка врятувала на пожежі свою 10-місячну сестру. Про це повідомляють в ГУ МНС України в Одеській області.

"20 січня о 16:00 в м. Балта по вул. Ткаченка, сталася пожежа в житловому будинку, в якому знаходилися двоє дітей - 9-річна Ольга та 10-місячна Софія. Їхня мати і бабуся, покинули житловий будинок, залишивши дітей без нагляду", - повідомляють в ГУ МНС.

Автор: Фото: сайт "Взгляд из Одессы"
 

"27-річна мати Інна пішла на вокзал отримувати передачу, а 58-річна бабуся Любов Григорівна перебувала у сусідки. Діти в будинку дивилися телевізор, коли Ольга почула тріск в коридорі. Коли дівчина відчинила двері, то побачила що коридор був весь в диму і охоплений полум'ям. Ольга не розгубилася, схопила сестру Софію, і побігла до вікна. Дим все більше заповнював кімнату, Оля, посадила Софійку на підвіконня, відкрила вікно і вистрибнула в нього, взявши на руки сестричку. Повідомила сусідам про пожежу, ті викликали службу 101", - розповіли рятувальники, пише "Взгляд из Одессы".

За їхніми даними, пожежники Балтського відділу МНС ліквідували пожежу протягом 40 хвилин. Вогнем пошкоджена веранда-кухня, коридор та домашнє майно. Рятувальники не дали вогню поширитися на весь будинок, тому дві кімнати не постраждали.

Автор: Фото: сайт "Взгляд из Одессы"
 

Передбачувана причина пожежі - коротке замикання електромережі в коридорі внаслідок її перевантаження. Крім телевізора в кімнаті був постійно включений масляний обігрівач.

У свою чергу, як розповіла маленька Ольга, знання про те, як правильно діяти в надзвичайній ситуації вона отримала в школі. Педагоги спільно зі співробітниками МНС постійно проводять заходи, в рамках "Тижня знань безпеки" в навчанні дітей основам безпеки.

Зараз ви читаєте новину «9-річна одеситка витягла з пожежі молодшу сестру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути