субота, 03 травня 2014 09:21

37 загинуло, майже 200 поранено, 130 осіб затримано - одеська міліція про сутички 2 травня

37 загинуло, майже 200 поранено, 130 осіб затримано - одеська міліція про сутички 2 травня
Фото: ria.ru

За даними МЗС України в Одеській області, в результаті подій у місті 2 травня загинули 37 людей і близько 200 отримали поранення, серед яких і 22 міліціонери.

Про це в своєму зверненні, розміщенному на сайті відомства, заявив начальник ГУ МВС Петро Луцюк.

"Я висловлюю щирі співчуття сім'ям загиблих громадян і тим, хто отримав тілесні ушкодження під час подій у місті Одесі, в результаті чого загинули 37 осіб і близько 200 отримали поранення серед яких і 22 міліціонери", - йдеться у зверненні.

За його словами, по подіях 2 травня органи внутрішніх справ почали 10 кримінальних проваджень за ознаками ряду злочинів, це - ст. 294 (масові заворушення), ст.115 (умисне вбивство), ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ст. 296 (хуліганство), ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд), ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна).

В даний час співробітниками міліції затримано більше 130 осіб, які брали активну участь у масових заворушеннях.

"Я закликаю громадян не піддаватися на провокації і не брати участь в сумнівних масових акціях. Правоохоронними органами буде зроблено все, щоб не допустити надалі подібних трагедій і зберегти мир і спокій на нашій землі. Запевняю, що міліція зробить усе від неї залежне, щоб залучити всіх винних до відповідальності", - заявив начальник обласної міліції.

Нагадаємо, в Одесі у п'ятницю виникли масові бійки між прихильниками і супротивниками майдану. Основна маса загиблих загинула в результаті пожежі в Будинку профспілок - більше 30 чоловік. Влада міста оголосила триденний траур за жертвами зіткнень - 3 , 4 і 5 травня.

Зараз ви читаєте новину «37 загинуло, майже 200 поранено, 130 осіб затримано - одеська міліція про сутички 2 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути