середа, 19 жовтня 2016 18:33

"19 дітей туляться в одній кімнаті, на стінах грибок" - волонтер про протитуберкульозний табір
10

Фото: Фото:Анна Сомова

У дитячому протитубезкульозному таборі у Запоріжжі протікає дах, діти туляться в одній кімнаті, де увімкнули один обігрівач, а на стінах пліснява.

Про це Gazeta.ua розповіла волонтер Анна Сомова.

"Ми з подругою потрапили туди в дощову погоду. Провели для дітей уроки малювання. Коли піднялися на другий поверх, там стояла вода, калюжі, капало зі стелі. 19 дітей туляться в кімнаті, де увімкнули один обігрівач. Серед дітей є і зовсім маленькі - по три роки, двоє старших прикуті до ліжок. Одягнені тепло. Страшне видовище. Не знаю, коли тут востаннє робили ремонт. На стінах пліснява. Ремонт даху пообіцяв зробити фонд "Усмішка дитини". Вікна також не завадило б поміняти. Це двоповерхова похмура будівля. Ні квіточки, нічого", - говорить волонтер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інвалідам-переселенцям вимкнули світло, воду й опалення

Санаторій знаходиться на так званому Зеленому Яру, на окраїні міста. Розрахований на 50 дітей із такими хворобами, як туберкульоз кісток , легень, сколіоз. Багато дітей із неблагополучних сімей, декого направляють із обласних інтернатів. Курс лікування триває від 3 до 20 місяців. Для "лежачих" слабких дітей лікування може тривати до 4 років.

Зараз ви читаєте новину «"19 дітей туляться в одній кімнаті, на стінах грибок" - волонтер про протитуберкульозний табір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути