пʼятниця, 15 березня 2013 20:53

1000 комунальників розчищають дороги Тернополя
8

Снігопад, що почався на Тернопільщині ще вдосвіта, не припиняється. В обласному центрі дороги розчищають 1000 комунальників. Міська влада задіяла шість піскорозкидачів, близько 16 одиниць снігоочисної техніки. Крім того, залучають камази та грейдери приватних структур.

"Якщо зранку повідомляли, що випала двотижнева норма опадів, то зараз уже можна говорити про місячну кількість снігу", - розповіла Gazeta.ua прес-секретар мерії Катерина Калуш. – "Комунальники, працівники ЖЕКів працюють з останніх сил, але не припинятимуть роботу ні вдень, ні вночі. У першу чергу розчищаємо дороги до садочків та лікувальних закладів. Нагадуємо усім підприємцям, що вони зобов'язані очистити 10 метрів території біля своїх закладів, а інакше будуть оштрафовані"".

З 9 ранку до полудня у місті не ходили тролейбуси – сталася аварія на мережах "Тернопільобленерго". Крім того, утворився великий затор біля Шостого магазину.

"Такі ситуації передбачити неможливо, як і підготуватися до них", - зазначила речниця міської ради. – "Рух тролейбусів відновлений. Мерія провела нараду із місцевими перевізниками. Звісно, дотримуватися чіткого графіку руху у таку негоду неможливо, але ми намагаємося забезпечувати, щоб він був безперебійним – усі маршрутки та автобуси їздять".

Працівники ДАІ заборонили вантажівкам в'їзд до обласного центру та виїзд з нього -- щоб розвантажити об'їзну дорогу. Рух пасажирських автобусів офіційно не відміняли. Проте автовокзал, який у п'ятницю зазвичай переповнений людьми, сьогодні порожній. Пасажири здебільшого повертали квитки в каси.

Водіїв закликають не вирушати у дорогу по області без зайвої потреби. Проте не всі власники легківок дослухаються до цих пересторог. Протягом сьогоднішнього дня рятувальники уже відбуксирували із кюветів 65 автівок та врятували більш, ніж 170 людей.

"Ускладнений рух у Монастирському районі, поблизу райцентру утворився великий затор. Це утруднює проїзд транспорту в Івано-Франківському напрямку. У Чорткові і Бучачі застосовуємо важку інженерну техніку, щоб прогортати сніг та витягати автівки із заметів. Крім того працівники ДСНС з допомогою спецтехніки доправили до Бережанської районної лікарні породіллю – карета швидкої застрягла у снігу поблизу села Вербів. Біля села Жизномир Бучацького району рятувальники дістали з узбіччя маршрутний автобус із сімома пасажирами, ще один бус із людьми у Чортківсьому районі та два автобуси на трасі Львів-Тернопіль. Слава Богу, попри негоду, обійшлося без жертв", - повідомив Ігор Невінський, керівник прес-служби обласного управління ДСНС.

Варто зазначити, що сніговий шторм позначився не тільки на дорогах по всій Тернопільщині, а й на магазинах. Налякані стихією люди скуповують у крамницях хліб, крупи та предмети першої необхідност.

Зараз ви читаєте новину «1000 комунальників розчищають дороги Тернополя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути