неділя, 10 червня 2012 13:05

Будинок у Луцьку провалився через магазин меблів - мешканці

Будинок у Луцьку провалився через магазин меблів - мешканці
Мешканці переконані, у всьому винен магазин меблів "Крісла Стільці Столи", який кілька років тому відкрився на першому поверсі. Фото: volynnews.com

У Луцьку на вул. Рівненській, 109 провалився один із під'їздів п'ятиповерхівки. Загинуло двоє людей. Один із них пенсіонер. Тіло другого загиблого рятувальники виявили буквально півгодини тому.

Ще одну з літніх жінок дістали з-під завалів і відвезли у міську лікарню. За чутками, вона в комі. Жінку поклали у відділення нейрохірургії.

"Весь наш район очепила міліція, - каже Ігор Герасимчук. Він живе у сусідньому будинку. – Обвалився тільки один під'їзд. Усіх людей повиводили на вулиці. Вони повиносили з дому документи, одяг і гроші. За технікою нікому повертатися не дозволяють. Люди чергують за 10-20 метрів від будинку. Еменесники бояться, що будинок може ще більше завалитися. Працюють дуже повільно. Під завалами ще дві людини, але цеглу і бетонні плити розбирають неквапливо. На четвертому поверсі висить велика батарея, на третьому вздовж стіни залишилась стояти коричнева дерев'яна стінка. Будь який необережний рух і все це полетить вниз на рятувальників".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку обвалилася 5-поверхівка: є жертви і люди під завалами

МНС не називає причину завалення частини будинку. Але його мешканці переконані, у всьому винен магазин меблів "Крісла Стільці Столи", який кілька років тому відкрився на першому поверсі. Аби розширити зал, власники магазину знесли частину несучої стіни на першому поверсі.

"Як тільки той магазин будувався, ми зверталися до міської ради з вимогою перевірити законність знесення стін на першому поверсі. Будинок почав просідати, але ніхто не приїхав перевірити його фундамент і стіни. У нас будують, що хочуть і все узаконюють, бо в міській раді думають не про людей, а про гроші", - каже Юрій, один із урятованих з-під завалів.

Зараз біля будинку працюють "еменесники", чергує кілька машин швидкої допомоги. Ще двох жителів під'їзду шукають під завалами. Решта евакуйованих хочуть поселити у готелі "Світязь". Номери для сімей уже готують на кількох поверхах луцького готелю.

Зараз ви читаєте новину «Будинок у Луцьку провалився через магазин меблів - мешканці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

70

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути