пʼятниця, 15 квітня 2011 21:04

Спецтема: Війна у Лівії

Оточення бен Ладена закликає братів-мусульман до боротьби з Каддафі та НАТО

Оточення бен Ладена закликає братів-мусульман до боротьби з Каддафі та НАТО

Найближчий сподвижник лідера "Аль-Каїди" Усами бен Ладена Айман аз-Завахірі закликав мусульман Північної Африки встати на боротьбу і з силами НАТО в Лівії, і з силами лівійського лідера Муаммара Каддафі, повідомляє в п'ятницю Reuters з посиланням на дані Інституту з вивчення міжнародних терористичних організацій (SITE).

"Я хочу звернути увагу наших братів-мусульман у Лівії, Тунісі, Алжирі та інших ісламських державах на те, що, якщо американці і війська НАТО висадяться в Лівії, її сусіди в Єгипті, Тунісі, Алжирі та інших ісламських державах повинні будуть встати на боротьбу і з найманцями Каддафі, і з солдатами НАТО", - цитує SITE заяву аз-Завахірі.

Раніше, в середині березня лівійський лідер Каддафі заявляв, що "Аль-Каїда" причетна до заворушень у Лівії, тому що якщо ситуація в країні буде нестабільною, то міжнародна терористична мережа встановить тут своє панування. При цьому Лівія, на думку Каддафі, може перетворитися на другий Афганістан.

Зазначимо, масові акції протесту проти режиму Каддафі почалися в Лівії 15 лютого. Протистояння між владою і опозицією незабаром перетворилося на громадянську війну. 17 березня Рада безпеки ООН ухвалила резолюцію, яка забороняє авіації Каддафі здійснювати польоти над Лівією. Авіація міжнародної коаліції з кінця березня бомбить військові та промислові об'єкти, які перебувають під контролем Каддафі. Спочатку операцією керували США, проте 31 березня командування було передано НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Оточення бен Ладена закликає братів-мусульман до боротьби з Каддафі та НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути