пʼятниця, 30 вересня 2011 19:11

Віруючі бабусі п?ять годин билися з міліцією і "беркутівцями"
21

Фото: Фото: Андрій Янович

Тернопільські комунальники разом з міліцією та рятувальниками розпочали сьогодні демонтувати каплицю місцевої релігійної громади, яку не визнає жодна традиційна конфесія. Бульдозеру вдалося доїхати до паркану каплиці тільки в п?ятій годині після полудня. До цього часу півсотні міліціонерів та „беркутівців" не могли прорвати оборону парафіян громади.

Рішення про демонтаж каплиці тернопільська міська рада прийняла сьогодні зранку, близько 10.30.

Комунальники та правоохоронці спочатку прорвалися до території огороженої каплиці, відтіснили звідти жіночок, які на той час були присутні всередині. Однак бульдозеру не вдалося одразу доїхати до паркану. Спочатку парафіяни довели до психологічного зриву бульдозериста. Жіночки та бабусі, обступивши чоловіка, проклинали його та його родину. Врешті робітник відмовився виконувати роботу, і просто втік з парку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Тернополі набожні бабусі самовільно захопили парк

За деякий час комунальні служби найшли іншого водія машини. Однак парафіянам вдалося заблокувати бульдозер, а один чоловік заліз в проміжок між колесами і ковшом. Двоє "беркутівців" витягували його звідти півгодини, врешті застосували газ і чоловік знепритомнів.

Після цього люди почали лягати під бульдозер.

Розрядити обстановку вдалося після того, як „беркутівці" затримали та повезли у відділок два автобуси найбільш активних парафіян. Під час сутичок з ними кілька правоохоронців постраждали, отримавши забої і подряпини. Ті, хто був в кашкетах, втратили їх – бабусі спеціально знімали їх з голів міліціонерів, та кидали подалі. Міліцію поливали водою та били іконами.

Бульдозерист під охороною "Беркуту" почав руйнувати паркан каплиці близько 17-ї години.

Зараз ви читаєте новину «Віруючі бабусі п?ять годин билися з міліцією і "беркутівцями"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

79

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути