пʼятниця, 05 квітня 2013 16:46

Схил Замкової гори у Києві з'їхав. Людям загрожує небезпека
7

Фото: Фото: Андрія Жигайла

5 квітня знову зсунувся ґрунт з схилу Замкової гори. Земляна маса з талим снігом залила будинки по вулиці Воздвиженській, що у Подільському районі столиці. Близько 20 кубометрів ґрунту знесли кілька секцій огорожі та дитячий майданчик, а повалені дерева порвали високовольтні дроти.

Учора з цих будинків тимчасово відселили 16 сімей до готельного комплексу "Київміськбуду". Для безпеки, їх квартири відключили від газопостачання та електрики.

Сьогодні, близько 14:00 на місці працюють два десятки робітників з спеціалізованого управління протизсувних робіт. Трактором вантажать землю на вантажівки. Троє електриків лагодять дроти на електричному стовпі. Чергує автомобіль рятувальної служби Києва та правоохоронці.

"Маємо вивезти весь ґрунт. Потім тут працюватимуть спеціалісти, можливо прокладуть сітку. Ґрунт осипався через велику кількість води. Він осипався шматками, сповзав потроху, бо якби все зразу поїхало, змело би стіну у будинку. Замкова гора є небезпечна в цьому плані", - розповів один з робітників.

1 квітня тут уже зсувався ґрунт. Тоді його вивезли робітники. Тала маса залила автомобіль, що був припаркований у дворі. Місцеві кажуть, що ґрунт зсувається з кладовища монахинь, що колись було на горі. Василь Боковий, головний гідрогеолог столиці, пояснив, що верхній шар сповзає через водонасичення ґрунту.

Вулиця Воздвиженська знаходиться між Замковою та Старокиївськими горами в урочищі "Гончари-Кожем'яки". У 90-х роках його почали забудовувати елітними житловими будинками. На сьогодні ціна квадратного метра в апартаментах становить 3500 доларів за метр, в особняках - 3800 доларів. Офісне приміщення можна придбати за 3500 дол.

Зараз ви читаєте новину «Схил Замкової гори у Києві з'їхав. Людям загрожує небезпека». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути