вівторок, 03 липня 2012 11:35

Потужний шторм залишив без світла Вашингтон і вбив 22 людини
10

Жертвами шторму стали 22 людини
Фото: Фото: Reuters
Більшість жертв стихії загинули внаслідок падіння дерев на будинки чи автомобілі
Сотні тисяч домоволодінь залишаються без електропостачання в Вашингтоні
Аварійні бригади енергокомпаній працюють цілодобово
Повністю усунути наслідки шторму енергетики планують лише до кінця тижня

Жертвами шторму, що охопив минулими вихідними східне узбережжя США, за останніми даними, стали 22 людини.

Рятувальні служби зазначають, що більшість жертв стихії загинули внаслідок падіння дерев на будинки чи автомобілі.

У зв'язку зі стихією режим надзвичайного стану оголошено в штатах Меріленд, Західна Віргінія, Огайо, Віргінія і в Окрузі Колумбія, де розташована столиця країни - місто Вашингтон.

Сотні тисяч домоволодінь залишаються без електропостачання в Вашингтоні та його околицях, повідомила міська радіостанція WTOP.

"Аварійні бригади енергокомпаній працюють цілодобово, однак частина домоволодінь у Вашингтоні і прилеглих до нього округах штатів Віргінія і Меріленд ще й досі без електропостачання. Порушено електропостачання об'єктів інфраструктури, зокрема дорожніх світлофорів і покажчиків. Всього кількість відключень у регіоні на середину дня понеділка становить близько 500 тисяч", - повідомляє радіостанція.

Проте, як повідомляє Reuters, через негоду залишились без світла близько 3 мільйонів будинків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Руйнівний шторм в США: 13 загиблих, 3 мільйони без електрики

Як зазначили в ефірі WTOP представники енергокомпаній, кількість відключень різко зросла в понеділок вранці через початок робочого тижня – про відсутність енергопостачання почали повідомляти представники невеликих компаній і приватні підприємці.

"Зараз показники змінюються, подача електрики відновлюється, однак без енергопостачання залишається значна кількість споживачів. Ми очікуємо, що ситуація поліпшиться до кінця дня вівторка, коли ми усунемо 80-85% випадків відключення електроенергії", - сказав представник енергокомпанії Dominion Ден Джінест.

З його слів, повністю усунути наслідки шторму енергетики планують лише до кінця тижня.

"Ми плануємо вже до кінця четверга підключити 90% споживачів, які поки що без світла, проте будуть і ті, хто буде залишатися без світла до кінця дня тижня", - зазначив представник компанії.

Ситуація ускладнюється високими температурами – у Вашингтоні нині близько 33 градусів тепла. На Східному узбережжі США майже після кожної сильної грози тисячі людей залишаються без електропостачання – дроти ліній електропередачі обриваються від гілок дерев і від вітру.

Представник іншої найбільшої в регіоні енергокомпанії, Pepco, заявив, що до середини понеділка лише 43% знеструмлених споживачів були підключені до електропостачання.

"Ми просимо клієнтів проявити терпіння, наші бригади працюють цілодобово, змінами по 16 годин. Ми робимо все, щоб відновити електропостачання", - сказав регіональний представник Pepco Том Грем.

З його слів, на допомогу столичним енергетикам прибули бригади з сусідніх штатів, а також з Канади. У найближчі години очікується прибуття ремонтних бригад з Оклахоми, Флориди, Джорджії і Міссурі.

Грем запевнив, що переважна більшість клієнтів Pepco будуть підключені до електропостачання до 23.00 п'ятниці.

Президент США Барак Обама доручив Федеральному агентству з надзвичайних ситуацій (FEMA) надати необхідну допомогу владі штатів, які постраждали від шторму.

Зазначимо, не раніше як першого липня запровадили режим надзвичайного стану у Вашингтоні після сильної бурі, що забрала життя щонайменше 13 людей.

До цього у Вашингтоні був побитий температурний рекорд 1930-х років - стовпчики термометрів піднялися до позначки 42 градусів.

Зараз ви читаєте новину «Потужний шторм залишив без світла Вашингтон і вбив 22 людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути