понеділок, 13 лютого 2012 17:54

Плями крові та гори попелу: Розлючені бюджетники пройшлися Афінами
17

Фото: Фото: Reuters

Щонайменше, 45 будівель згоріли і 120 людей постраждали в результаті нічних заворушень в Афінах та інших грецьких містах.

Про це пишуть іноземні ЗМІ з посиланням на місцеву владу.

Більше 140 осіб були затримані за заворушення.

Крім того, були розгромлені та пограбовані десятки магазинів і кафе. Зараз пожежники гасять палаючі будинки, а комунальні служби прибирають з вулиць булижники. На деяких вулицях столиці відчувається запах сльозогінного газу.

Заворушення в Греції почалися 12 лютого і продовжилися в ніч на понеділок у відповідь на схвалення парламентом кредитної угоди з Євросоюзом, яка обумовлює надання Афінам фінансової допомоги в розмірі $130 млрд і списання грецьких боргів перед приватними кредиторами введенням в дію спеціальної бюджетної програми.

До цього, 10 лютого, почався загальний 48-годинний страйк проти нових заходів бюджетної економії. Центральний мітинг пройшов напередодні на площі Синтагма біля стін парламенту.

Повідомлялося, що профспілки виступають проти скорочення мінімальної зарплати в приватному секторі, нового урізання пенсій та звільнення держслужбовців.

Зараз ви читаєте новину «Плями крові та гори попелу: Розлючені бюджетники пройшлися Афінами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути